У ЗСУ у період війни з Росією особливо важливу роль стали відігравати військові капелани. Бійці на передовій щоденно ризикують життям, тому духовні потреби стають теж першочерговими.

Своїм досвідом роботи в армії поділився військовий капелан Сергій Лівончук у публікації, розміщенній на офіційній сторінці Операції об'єднаних сил у соціальній мережі "Фейсбук".

"В окопах невіруючих немає", – стверджує святий отець, якому довелося переконуватися у цьому на власні очі.

Священницький досвід капелана налічує вже 17 років, але війна стала справжнім випробуванням.

"Згадую Луганськ, коли з протилежного берега річки Сіверський Донець по кілька раз в день відбувалися обстріли.

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї
Показати ще

Це було морально важко, а з моєї сторони важливо було повернути віру бійцям, показати, що рано чи пізно це скінчиться: і бойове чергування, і війна. В кінці тунелю є світло – це Господь Бог, який любить його і не покине", — розповів священник.

ЗСУ, скріншот: YouTube
ЗСУ, скріншот: YouTube

Отець Сергій поділився і своїм розумінням ролі капелана.

"Капелан завжди повинен бути поруч, вміти вислухати та допомогти військовослужбовцям та їхнім сім’ям, супроводжувати їх у духовному зростанні. На мою думку, головним завданням капеланів є гармонізація стосунків між командирами та особовим складом. Коли ти живеш з військовослужбовцями, вникаєш у їх побут та проблеми, тоді ти завойовуєш авторитет. Щоб у вільний від служби час воїн знав, що капелан завжди знайде для нього час", – стверджує Лівончук.

Нагадаємо, до лікарень Львова запустять капеланів - даруватимуть хворим віру, поки медики ставлять крапельниці

Як повідомляв "Знай.ua", пройшов підвали-катівні путінських найманців: отець Діонісій розповів, як став капеланом

Знай.ua писав: "Вони повинні бути впевненими, що отримають допомогу": як працює мобільний центр психологічної підтримки на Донбасі