В Інтернеті з'явилося відео, на якому зображений момент біля загальноосвітньої школи Іванівської об'єднаної територіальної спільності в Березівському районі.

Там місцеві жителі, вчителі або керівники школи вирішили влаштувати показову боротьбу з російською мовою. На відеозаписі фігурує безліч книг, скинутих в одну велику купу.

Було вирішено демонстративно викинути на вулицю всі російськомовні книги зі шкільної бібліотеки. Однак люди дивуються і задаються питанням, чому непотрібні книги не можна було просто, як мінімум, зібрати і організовано здати на макулатуру, отримавши за це грошові кошти.

Ще минулого року в ЗМІ говорилося, що в Україні починається перегляд вмісту бібліотек, щоб згодом позбутися книг, які були видані за радянських часів. Адже за статистикою в бібліотеках зберігається близько 240 мільйонів одиниць документів, включаючи періодику, книги та інше. І близько 50% з них - видані до 1990 року.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Нагадаємо, львів'янка забрала дитину з гімнастики через фанатів Путіна: вже й на матах дістають

Як повідомляв "Знай.ua", Ніцой показала, як українські діти перетворюються з Коли на Миколку, мрія збулася: "Московську мову тут не вчать..."

Знай.ua писав, помер геніальний блогер-поліглот, який вміє спілкуватися на 50 мовах світу. У США помер талановитий YouTube-блогер Мозес Маккормік. Рідні Мозеса повідомили, що у нього були проблеми з серцем. Вони організували збір, щоб оплатити транспортування його тіла зі штату Арізона на батьківщину в Огайо.