Заробітчани не втомлюються повторювати, що в інших країнах дивуються тим, як українці люблять зберігати гроші в американській валюті. Але поки, для стабільності, інших варіантів немає. Багато громадян уважно стежать за змінами на ринку валют. Від даних цифр залежить не тільки їх дохід, але і ціни в країні.

Тепер найцікавіше - міжнародне агентство S&P Global Ratings зробило прогноз щодо курсу долара в Україні на найближчі кілька місяців і навіть років.

курс долара, фото Pxhere
курс долара, фото Pxhere

Вони вважають, що американська валюта незабаром коштуватиме дорожче ніж євро. Названо дати, коли це станеться. В агентстві не тільки спрогнозували, що буде з курсом долара в Україні до кінця поточного року, але і що ж буде з валютним ринком в 2022 році.

Українці, фото: Unian
Українці, фото: Unian

Популярні новини зараз
Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Так, згідно з прогнозом експертів, вже в грудні поточного року українці можуть побачити, що курс долара складе 29,50 гривні за одну американську банкноту. Через рік у грудні 2022 року за долар вже проситимуть 30 гривень. При цьому, прогноз на 2023 і 2024 роки експерти залишили на однаковому рівні — 31 гривня за долар.

Курс валют, фото Знай.ua
Курс валют, фото Знай.ua

При цьому, в держбюджеті на поточний рік закладено показник долара на рівні 29,1 гривня. Що ж стосується прогнозного курсу на поточний рік, то він становить 28,8 гривні за долар. При цьому, агентство S & P Global Ratings підрахувало і міжнародні валютні резерви України.

Незважаючи на ситуацію з економікою в країні, вони повинні вирости в поточному році. Якщо в 2020 році вони становили 28,368 млрд, в поточному році вже досягнуто 29,988 млрд доларів. У наступні роки зростання міжнародних валютних резервів продовжиться: 2022 рік — 31,034 млрд доларів, в 2023 -32,176 млрд доларів, а в 2024 році — 32,327 млрд доларів.

курс валют, фото unian
курс валют, фото unian

До слова, за перші два тижні березня гривня продовжує зміцнення по відношенню до інших світових валют. Якщо брати дані з 1 березня, то курс долара став дешевше на 2 копійки, а євро — на 67 копійок.

Раніше повідомляли, під Львовом у розпал пандемії зачиняють лікарню, куди їхали з 22 сіл - "Рабсилі це не потрібно".

Як повідомляв Знай.uа, Нова пошта розклала по поличках вартість своїх послуг: як правильно розрахувати вартість доставки.

Знай.uа писав, "ПриватБанк" взявся за валюту українців, замість зелених віддають папірці: "Вся у плямах...".