В ООС розповіли історію мужніх батька і сина, які захищають Україну від ворожого вогню.

Відповідний пост з'явився на Facebook-сторінці Операції об'єднаних сил.

Цього разу в ООС розповіли про військовослужбовця ЗСУ Антона Коваленка, який вже шостий рік перебуває на фронті. Хлопець надів військову форму, коли йому тільки виповнилося 18 років і був наймолодшим у своєму загоні.

"У мене є яскравий приклад захисника України та справжнього козака. Це мій батько — Коваленко Ростислав. Він одним із перших взяв до рук зброю та пішов воювати, коли на сході країни розпочалась війна, за рік до нього підтягнувся і я", - розповідає Антон.

Антон розповів, що його батько пройшов важкий шлях під час захисту Донбасу, проте зараз він був звільнений з лав ЗСУ за станом здоров'я: чоловік отримав кілька контузій і 42 осколки в тіло.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Батько Антона Коваленко / фото: ООС
Батько Антона Коваленко / фото: ООС

Коваленко розповів, що ще коли був школярів брав участь у місцевому Майдані в Черкасах, а по повноліттю рвонув у загони ЗСУ. Він пройшов військову підготовку і відправився на фронт, де отримав позивний "Малої". Його товариші по службі ставилися до нього по-батьківськи, а коли дізналися, що і батько його воює, то одягли його "з голочки".

Завдяки своїй мужності хлопець отримав визнання серед товаришів по службі і взяв позивний свого батька "Вакула", коли той покинув ряди захисників України.

Антон Коваленко / фото : ООС
Антон Коваленко / фото : ООС

Антон розповів, що його родина є спадкоємцями відомого козацького роду: його предки воювали ще за часів Богдана Хмельницького. У них в родині є навіть власна реліквія, яка передається з рук в руки вже більше 400 років – Козацька порохівниця.

"Як тільки я «нюхнув пороху», зателефонував батькові та попросив дозволу зробити козацького чуба. Ви знаєте, в давнину не всім дозволялося носити чуприну, яка була своєрідною відзнакою лицарського стану. Її просто так не можна було собі вистригти. Тільки після посвяти в козаки — після першого бою, першого морського походу та складних іспитів — дозволялося воїнові голити голову, залишаючи чуприну, - ділиться знаннями з історії "Вакула".

У майбутньому, як і всі його товариші по службі, Антон хоче скоріше закінчити війну і виростити сина, щоб продовжити рід і передати всі знання, які отримав у житті.

Нагадаємо, що командувач ООС терміново звернувся до українців через путінську агресію на Донбасі: "Дата обрана".

Як повідомляв портал Знай.uа, герої не вмирають: у Краматорську вшанували пам'ять загиблого молодого добровольця.

Також Знай.uа писав, що кулеметник Кирило після важкої контузії повернувся в стрій, щоб захищати Батьківщину: "жодного разу не пошкодував".