Український кулінар Євген Клопотенко показав, як приготувати голубці з савойської капусти. Із зазначеної кількості інгредієнтів вийде приблизно 10 голубців, а на їхнє приготування піде зовсім небагато часу.

Інгредієнти:

  • 1-2 качани савойської капусти (в залежності від розміру);
  • 1/2 склянки рису;
  • 500 г фаршу асорті або будь-якого іншого на свій смак;
  • 1 ч. л. цукру;
  • 1 цибуля;
  • 1 морква;
  • 2-3 ст. л. соняшникової олії;
  • 300 г сметани;
  • 200-250 г томатів пілаті;
  • 5-7 гілочок зелені тархуну;
  • за смаком сіль і перець.

Голубці з савойської капусти, кадр з відео
Голубці з савойської капусти, кадр з відео

Приготування:

Поставте кип’ятитися воду у каструлі, додайте трохи солі та цукру, щоб листя було хрумким. Розберіть савойську капусту на листочки, попередньо вирізавши качан. Акуратно зріжте з кожного листочка грубі волокна. Бланшуйте листочки капусти в киплячій воді по 30-60 секунд кожен.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Астролог побачив у травні "лихо" для України Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Наріжте дрібними кубиками цибулину. Поставте варитися 1/2 склянки рису. На 1 частину рису влийте 2 частини води, варіть протягом 5 хвилин після закипання. Потім вимкніть і тримайте під кришкою ще 15 хвилин.

Моркву наріжте дрібними кубиками або натріть на великій тертці. Підсмажте овочі на пательні з 2-3 ст. л. соняшникової олії до м'якості. Обірвіть листочки з 5-7 гілочок свіжого тархуну. Стебла відкладіть, вони знадобляться пізніше, а листочки дрібно порубайте. Можете використовувати будь-яку іншу зелень на свій смак.

Голубці з савойської капусти, кадр з відео
Голубці з савойської капусти, кадр з відео

У фарш додайте засмажку з цибулі з морквою, відварений і остиглий рис, тархун, сіль і перець. Все добре перемішайте і відбийте фарш. Викладіть невелику кількість начинки в лист савойської капусти і загорніть конвертиком. Щільно викладіть сформовані голубці у форму для запікання в один шар.

Для приготування заливки з'єднаєте 300 г сметани з 200-250 г томатів пілаті та перемішайте. Додайте сіль, перець і щільні стебла від тархуну. Залийте цією сумішшю голубці в формі та накрийте фольгою. Запікайте в духовці при температурі 180 градусів протягом 45 хвилин.

Нагадаємо, замінять вареники зі сметанкою: картопляні крученики з цибулькою нашвидкуруч. Ця страва стане відмінною альтернативою вареникам

Як повідомляв портал "Знай.ua", чого категорично не можна робити, випікаючи паску на Великдень: традиції та повір'я. Як правильно випікати паску на Великдень

Також "Знай.ua" писав, найкращі рецепти тіста, які зекономлять ваш час: дріжджове, бісквітне, листкове і пісочне. Вони виручать, коли хочеться швидко приготувати щось смачненьке