Стало відомо, що головний санітарний лікар України Віктор Ляшко захворів на COVID-19.

При цьому чоловік десь тиждень тому вакцинувався від коронавірусу за допомогою CoviShield. Про це він повідомив особисто на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook. Ляшко зазначив, що отримав позитивний ПЛР-тест на COVID-19, і потрапив у період, коли імунітет від щеплення ще не повністю сформований.

Віктор Ляшко / скріншот з відео
Віктор Ляшко / скріншот з відео

"Як показує аналіз даних клінічних досліджень, ефективність вакцини після одноразової стандартної дози становить 76% з 22 по 90 день. Рівень антитіл зберігається протягом цього періоду з мінімальним зниженням. У мене був тільки 13 день після щеплення, коли з'явилися симптоми, тому зрада скасовується. Але я впевнений, що саме завдяки вакцинації перебіг хвороби пройде без ускладнень і незабаром зможу повернутися до роботи!", - йдеться в публікації.

Віктор Ляшко, фото: Facebook
Віктор Ляшко, фото: Facebook

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Санітарний лікар також додав, що вакцини розроблені і протестовані, в першу чергу, на лікування перебігу захворюваності без ускладнень. Тому, якщо у вас присутні симптоми, потрібно звертатися до лікаря і проводити діагностику.

Зараз Віктор Ляшко перебуває на лікарняному. Він пошкодував читачів Facebook, адже останнім часом багато новин про відсторонення Дубинського.

Віктор Ляшко, скріншот: Facebook
Віктор Ляшко, скріншот: Facebook

Нагадаємо, Ляшко натякнув українцям на локдаун перед Великоднем

Як повідомляв "Знай.ua", головний санлікар Ляшко пояснив нюанси вакцинації: "Права вибору не буде"

Знай.ua писав, доктор Комаровський вказав на серйозну помилку, яку здійснював кожен: "Кашель не лікують!"