Вугреподібна зубатка-моторошна риба з дна океану з довгим і гнучким тілом і головою, яка виглядає, як потворна пародія на людську.

Хоча зубатки і можуть відкусити і прокусити практично будь-який захист, першими вони не нападають. Якщо їх не чіпати, то ведуть вони себе тихо і спокійно.

Однак дайвери через незнання і необережності часом зачіпають цих істот, які живуть зі своїм постійним партнером в печерах. Краще обходити їх стороною і не порушувати їх спокій, інакше вони стають агресивними і дуже небезпечними.

На Заході зубаток часто називають"вугор-вовк". Цим вони зобов'язані дивовижному будовою ротового апарату: на обох щелепах розташовуються кілька рядів зубів. А в першому ряду і зовсім потужні ікла.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Такі щелепи допомагають Рибам полювати на молюсків і ракоподібних – потужні щелепні м'язи дозволяють з однаковою легкістю розгризати і тверді панцири, і рибальські снасті.

Причому ці істоти можуть бути небезпечними навіть після смерті. Так, у неї зберігається рефлекс у щелеп і з необережності можна стати жертвою зубатки, навіть якщо вона вже не дихає.

Раніше ми повідомляли, у Чорнобилі засікли легендарних коней Пржевальського.

Як повідомляв "Знай.uа", українські герої привезли з війни двох закоханих пухнастиків, зворушливо до сліз, друзі назавжди.

Також "Знай.uа" писав, що чи не зебра, а живе "чудо світу", унікальний лоша народився з забарвленням в горошок.