Для всіх українських одержувачів субсидій на оплату ЖКП з'явилася важливі новини. Так, у Міністерстві соціальної політики України розповіли про механізми розрахунку розміру допомоги для громадян.

Про це стало відомо завдяки новій публікації Міністерства соціальної політики України в мережі Facebook.

Головною програмою соціальної підтримки на оплату житлово-комунальних послуг є програма житлових субсидій.

Оформлення субсидій, кадр з відео
Оформлення субсидій, кадр з відео

У вигляді житлових субсидій держава компенсує громадянам з низькими доходами витрати на оплату житлово-комунальних послуг, які перевищують визначену для домогосподарства обов'язкову частину платежу, яка залежить від розміру середньомісячного сукупного доходу домогосподарства в розрахунку на одну особу.

Популярні новини зараз
Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

На сьогодні розмір обов'язкової частини платежу за послуги для кожної сім'ї визначається індивідуально за єдиною формулою. Такий підхід забезпечує принцип соціальної справедливості - чим менше доходи домогосподарства, тим менше відсоток обов'язкової плати за житлово-комунальні послуги.

Наразі субсидію на оплату житлово-комунальних послуг отримує близько 3 млн домогосподарств, середній розмір субсидії склав:

- у грудні 2020 - 1731 гривня;

- у січні 2021 - 2231 гривня;

- у лютому 2021 - 1483 гривні.

Зменшення середнього розміру субсидії в лютому пов'язане з проведенням перерахунку за січень через зменшення цін на природний газ для населення в лютому і за січень 2021 року.

Тобто при розрахунку розміру субсидії для громадян, які використовують природний газ, за січень було враховано інформацію про ціну на природний газ на рівні 8,5-9 гривень за куб. метр.

При цьому загальна сума нарахованих пільг та субсидій на оплату житлово-комунальних послуг за січень 2021 року склала майже 7,8 млрд. гривень.

Публікація Мінсоцполітики, скріншот: Facebook
Публікація Мінсоцполітики, скріншот: Facebook

Раніше повідомляли, центри зайнятості на карантині: що робити безробітним, щоб отримати допомогу.

Як повідомляв Знай.uа, у місті Зеленського пенсіонери жадібно накинулися на прострочення зі смітника: "Дивитися боляче".

Знай.uа писав, українці можуть втратити субсидії: у кого і за що заберуть пільги.