Багато військових, ветеранів та членів сімей учасників АТО/ООС стурбовані тим, як йдуть справи з державною програмою "Доступне житло". Громадяни скаржаться, що в даний момент не бачать користі від програми і не знають, що робити, адже все, що відбувалося в період з 2017 по 2019 роки - давало їм надію на отримання своїх житлових метрів.

Про це стало відомо завдяки новому зверненню на офіційному порталі українського президента president.gov.ua. Автором петиції виступив Петро Грицишин.

Військовий, скріншот із відео
Військовий, скріншот із відео

"У Державному бюджеті на 2020 рік було передбачено 100 млн. грн. на надання державної підтримки для будівництва (придбання) доступного житла. Таким чином передбачалося хоча б часткове забезпечення виконання програми "Доступне житло", за якою держава взяла на себе фінансування 50% вартості житла для переселенців та учасників АТО/ООС.

Однак, 13 квітня 2020 року було внесено зміни, згідно з якими з Державного бюджету на 2020 рік вилучено раніше передбачені видатки для державної підтримки для будівництва (придбання) доступного житла переселенцями та учасниками АТО/ООС. Програма "Доступне житло" є найдієвішим механізмом державної підтримки у вирішенні житлового питання переселенцями та учасниками АТО/ООС, який було успішно застосовано у 2017-2019 роках.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Однак, на жаль, цей механізм сьогодні не може діяти через відсутність його фінансування. В результаті тисячі сімей переселенців та учасників АТО/ООС, які не перший рік потребують поліпшення житлових умов, не мають власного житла, потребують невідкладної державної підтримки, так і залишаються незабезпеченими власною житловою площею.

Держава не повинна залишатися осторонь від проблем людей, які своїми діями вже довели їй свою відданість і підтверджують своє бажання жити і працювати для подальшого зміцнення і розвитку. Просимо відновити фінансування програми "Доступне житло" для переселенців та учасників АТО/ООС", - пише Петро Грицишин.

Петиція Петра Грицишина, скріншот: president.gov.ua
Петиція Петра Грицишина, скріншот: president.gov.ua

Важливо зазначити, що для офіційної відповіді варто чекати тільки після того, як петиція збере понад 25 тисяч підписів громадян.

Раніше повідомляли, Садовий поклав на депозит 20 мільйонів, поки львів'яни худнуть на мінімалках.

Як повідомляв Знай.uа, українці вимагають повернути пільги на комуналку і змінити систему їх оплати: "Від 100 кіловат за місяць".

Знай.uа писав, "За комуналку - 3000 грн, 2000 залишається на життя": українці збунтувалися проти захмарних тарифів, термінове звернення.