Понад 1200 років Свята Церква через покаянний канон преподобного Андрія Критського відкриває людям глибину каяття. Про це розповіли в Facebook Православної Церкви України.

Це, дійсно, дивовижний твір - і за своєю формою, і за обсягом, і за змістом, і за відчуттями, які він дарує людям. Кожному варто хоча б раз почути його читання в храмі-він по-особливому діє на людську душу, пронизує її, досягає, здається, з самої глибини, спонукає визнати свої помилки, покаятися, а значить – звільнитися від полону гріха, відновити духовний зв'язок з Господом.

Цей канон читається лише під час Великого посту: у перші чотири дні-частинами на повечерії, а на утрені в четвер п'ятої седмиці – ще раз повністю.

Його твір - це щиросердна сповідь душі, яка страждає через свою гріховність, кається і шукає порятунку у Бога. Але в той же час здається, ніби автор молитовно оплакує не тільки свої гріхи, а й гріхи всього людства.

Молитва, скріншот: Youtube
Молитва, скріншот: Youtube

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Кожен тропар-це як відверта розмова нашої душі з Богом: "таємниці серця мого я відкрив Тобі, судді моєму; поглянь на Смирення моє, поглянь і на скорботу мою, суспензія в даний час на покаяння моє і сам помилуй мене, як милосердний, отців Боже" (Великий покаянний канон. Пісня 7-а).

Покаянний канон Андрія Критського не залишить байдужим нікого, він налаштує на вдумливе осмислення власного життя, застереже від зла, зорієнтує на добро, любов і милосердя. Уважно слухаючи, відчуємо, як поступово, один за іншим через біблійні приклади і звернення автора нам будуть розкриватися і наші гріхи, зрозуміємо, яка трагедія існує і в наших особистих відносинах з Господом і що нам необхідно зробити, щоб відновити належний духовний зв'язок з нашим Небесним Отцем.

Раніше ми повідомляли, найважливіша молитва перед Великим постом, очищення душі перед зустріччю Великодня.

Як повідомляв "Знай.uа", глава ПЦУ Епіфаній перерахував головні заборони Великого посту, чого категорично не можна робити перед Великоднем.

Також "Знай.uа" писав, що в УПЦ пояснили, які продукти можна їсти і як молитися у Великий піст