Російський вертоліт вторгся в повітряний простір України, у зв'язку з чим в РФ було направлено лист з вимогою пояснень.

Детальніше про це пише Державна прикордонна служба України.

Повідомляється, що у вівторок, 16 березня, на території Сумської області прикордонний наряд Держприкордонслужби помітив заліт вертольота з боку Російської Федерації на відстань 50 метрів на території України. Після цього повітряне судно відразу ж розгорнулося і попрямувало назад в Російську Федерацію.

Про даний випадок було відразу ж оповіщено правління Держприкордонслужби, звідки вже направили лист в прикордонне управління ПС ФСБ Російської Федерації по Бєлгородській і Воронезькій областях. У російської сторони зажадали підтвердити приналежність літального апарату і обставини, які призвели до порушення державного кордону.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

"Наразі очікується відповідь від прикордонників Росії. По даному факту Державна прикордонна служба України також негайно поінформувала всі зацікавлені міністерства та відомства", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що у Російській Федерації парашутист зачепився за вертоліт і повис у небі на швидкості 200 км: "за бортом мінус 20, живе обмороження".

Як повідомляв портал Знай.uа, Злата Огневич вирушила у "військовий тур" на Донбас: провела парашутистів до вертольота.

Також Знай.uа писав, що на півдні Польщі в ніч на вівторок, 23 лютого, зазнав аварії вертоліт. В результаті катастрофи загинули дві людини, двоє отримали травми.