Стало відомо про те, як же розраховується житлова субсидія, в яких випадках її призначають, а в яких ні. У мережі з'явилася інфографіка від Міністерства соціальної політики.

Таким чином повідомляється, що житлова субсидія розраховується як розмір різниці між вартістю самого ЖКГ, соціальних нормативів користування послугою, а також розміром частини платежу, яка є обов'язковою.

Станом на сьогоднішній день цей відсоток платежу розраховується для кожної сім'ї індивідуально, а також залежить від їх доходів.

Призначають ту саму, бажану субсидію на одного з громадян, який зареєстрований в житло. Враховують доходи членів сім'ї, навіть якщо їх зареєстроване місце проживання відрізняється від адреси домогосподарства.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Неповнолітні діти, які залишилися без батьківського піклування, або ж недієздатні громадяни отримують субсидію тільки після заяви опікуна.

Після рішення комісії виплата може бути призначена за фактичним місцем проживання громадян, які орендують житло на підставі договору найму, або ж індивідуальним забудовника, будинки яких не були прийняті ще в експлуатацію.

А ось ризикують залишитися без субсидії ті, Загальна площа житла яких перевищує 130 квадратних метрів для квартир, і 230 м для приватних будинків.

Також, якщо хтось зі складу домогосподарства, або ж член сім'ї протягом останніх 12 місяців придбав житло, транспортний засіб, будівельні матеріали.

Позбавляють субсидії і тих, у кого у володіннях є транспортний засіб, який підлягає державній реєстрації, і з дати випуску якого пройшло ще менше п'яти років.

Більш детально розказано в самій інфографіці від Міністерства соціальної політики України.

Раніше повідомляли, центри зайнятості на карантині: що робити безробітним, щоб отримати допомогу.

Як повідомляв Знай.ua, у місті Зеленського пенсіонери жадібно накинулися на прострочення зі смітника: "дивитися боляче".

Знай.ua писав, українці можуть втратити субсидії: у кого і за що заберуть пільги.