Для деяких категорій громадян, які в Україні отримують пенсію, з'явилися важливі новини. Виявляється, кожен громадянин, який пропрацював більше 40 років і зареєстрував офіційно свій стаж, може змінити ситуацію і своє матеріальне становище.

Справа в тому, що з'явилася петиція, в якій від глави держави Володимира Зеленського вимагають посилити соціальний захист громадян України. Йдеться про громадян, які пропрацювали понад 40 років.

Про це стало відомо завдяки новому повідомленню на офіційному порталі українського президента president.gov.ua у розділі для петицій. Автором петиції виступив Олег Мотонаха.

Пенсіонери, кадр з відео
Пенсіонери, кадр з відео

"Пропоную повернути коефіцієнт 1,35 при призначенні пенсії особам, які мають великий стаж (більше 40 років), і пенсію менше 7000 грн на дату призначення. Це буде справедливо.", - пропонує Олег Мотонаха.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Петиція Олега Мотонахи, скріншот: president.gov.ua
Петиція Олега Мотонахи, скріншот: president.gov.ua

Важливо зазначити той факт, що для офіційної відповіді від глави держави дана петиція повинна зібрати більше 25 тисяч підписів.

Також варто нагадати нашим читачам той факт, що нещодавно до Президента України Володимира Зеленського звернулися з петицією з вимогою ввести кримінальну відповідальність за безпричинну відмову в працевлаштуванні людей старшого віку, тобто дискримінацію за віком.

Раніше повідомляли, українці вимагають покарання для роботодавців за безкоштовні години: "Позбавлення волі на 2 роки".

Як повідомляв Знай.uа, українці вимагають повернути пільги на комуналку і змінити систему їх оплати: "Від 100 кіловат за місяць".

Знай.uа писав, "За комуналку - 3000 грн, 2000 залишається на життя": українці збунтувалися проти захмарних тарифів, термінове звернення.