Відомо, що в нашому літургійному році в навечір'я трьох свят - Благовіщення, Різдво і Богоявлення - передбачається особливе святкове богослужіння - велике повечір'я.

Це відбувається в понеділок, вівторок, середу і четвер першої седмиці Великого посту, заради читання Великого покаянного канону преподобного Андрія Критського. На офіційній сторінці Православної церкви України в соціальній мережі Facebook з'явився запис зі Свято-Михайлівського Золотоверхого собору.

Блаженніший Митрополит Епіфаній звершив Велике повечір'я з читанням другої частини Покаянного канону.

У православних і греко-католиків в Україні Великдень припадає на 2 травня в 2021 році. На наступний день після неї, понеділок 3 травня, буде неробочим. І вже зараз можна запам'ятовувати головні заборони, традиції і сенс того чи іншого. Наприклад, паска уособлює, що Христос їв з учнями хліб, щоб вони увірували в Його воскресіння. А ось яйця завжди були символом переродження.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

На Великдень заборонено прибирати в будинку, шити, в'язати, рубати дрова і працювати в городі. Також не можна думати про погане, бажати людям зла, сваритися, брехати, використовувати нецензурну лайку в мові і мстити.

Епіфаній, скріншот: Facebook
Епіфаній, скріншот: Facebook

Нагадаємо, в УПЦ пояснили, які продукти можна їсти і як молитися у Великий піст

Як повідомляв "Знай.ua", поминальні дні в Україні 2021: головні традиції, важливі дати і чого не можна робити

Знай.ua писав, найважливіша молитва перед Великим постом: очищення душі перед зустріччю Великодня