У Міністерстві соціальної політики назвали кількість осіб, які постраждали від торгівлі людьми в 2021 році.

Відповідні інфографіки з'явилися на сторінці відомства в Facebook.

Повідомляється, що станом на 9 березня 2021 року до державних органів звернулося 14 осіб, які постраждали від торгівлі людьми. З них - 12 отримали відповідний статус, 1 людина відмовилася, а ще одному продовжили статус.

Згідно зі статистикою Мінсоцполітики, цього року від торгівлі людьми постраждало 10 чоловіків і 2 Жінки, всі вони є громадянами України. 10 з 12 випадків – внутрішня торгівля (на території України), а 2 – транскордонна (Російська Федерація і Словенія).

Види торгівлі також поділили по виду експлуатації. 2 людини постраждало від трудової експлуатації, 1 – від сексуальної, 1 – жебрацтво і 8 – використання в збройних конфліктах.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

У Херсонській області спостерігається найбільша кількість людей, які постраждали від торгівлі людьми (4). Далі йде Київська і Донецька області - по 2 людини, а в Одеській, Дніпропетровській, Харківській областях і місті Києві – по 1 людині.

Нагадаємо, що у Мін'юсті розповіли, як українцям уникнути дискримінації і де шукати порятунку.

Як повідомляв портал Знай.uа, жінка стала жертвою підступної схеми торгівлі людьми:"мене віддали турку".

Також Знай.uа писав, що у Львівському державному університеті МВС записали соціальний відеоролик про торгівлю людьми.