До президента України Володимира Зеленського звернулися з новою петицією: у ній пропонують почати видавати посвідчення водія неповнолітнім з 16 років. На думку автора ідеї, це, серед іншого, сприятиме зменшенню кількості ДТП.

Відповідний документ під номером №22/114502-еп був розміщений на порталі електронних петицій офіційного інтернет-представництва президента.

Автор звернення Алфімцев Дмитро Русланович дав такий заголовок петиції: "Ввести законопроект, про дозвіл здавати на права з 16 років, як у багатьох державах світу".

"Ми пропонуємо ввести законопроект про дозвіл здавати на права з 16 років на категорію B1, але при допущенні грубої помилки, відправляти водія на перездачу, цей законопроект допоможе запобігти велику кількість ДТП з участю неповнолітніх, також допоможе учням Коледжів, ВУЗів, ПТУ і т.д. пересуватися на своїх автівках для їх зручності!

Дякуємо за підпис!" — йдеться у тексті петиції.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Скріншот петиції
Скріншот петиції

Наразі документ підтримали лише 39 осіб. Однак щоб набрати необхідні для розгляду ідеї президентом 25 тисяч підписів, у петиції є ще три місяці.


Раніше повідомляли, українці вимагають покарання для роботодавців за безкоштовні години: "Позбавлення волі на 2 роки".

Як повідомляв Знай.uа, українці вимагають повернути пільги на комуналку і змінити систему їх оплати: "Від 100 кіловат за місяць".

Знай.uа писав, "За комуналку - 3000 грн, 2000 залишається на життя": українці збунтувалися проти захмарних тарифів, термінове звернення.