Національна поліція України тепер готова до нових санкцій проти недобросовісних водіїв. Тепер у правоохоронців є "шокова терапія" для громадян, які не поважають закони. В українській столиці стався перший офіційно зареєстрований випадок з накладенням нового штраф.

Про цю історію розповів командир батальйону патрульної поліції Evhen Zborowski в мережі Facebook.

Камери автофіксації порушень ПДР, скріншот: YouTube
Камери автофіксації порушень ПДР, скріншот: YouTube

" Перший у Києві штраф за керування авто водієм, який позбавлений судом права керувати ТЗ йде на Голосіївський район. Відразу дві наші нові "гарячі" пропозиції зібрав данний суб'єкт із ймовірно платиновим ланцюжком на шиї, бо хто ж ще може дозволити собі штраф 20 тисяч 400 гривень за порушення заборони суду і ще повторний протокол за керування транспортним засобом у стані сп'яніння, який ймовірно у суді перетвориться на штраф 34 тисячі гривень і позбавлення керувати транспортними засобами ще на 3 роки з можливим за рішенням суду адмін.арештом на 10 діб і оплатним вилученням ТЗ! Багато? А хіба це нормально отримати заборону керувати тз і продовжувати собі кататись на гульки з друзями.

Публікація Evhen Zborowski, скріншот: Facebook
Публікація Evhen Zborowski, скріншот: Facebook

Популярні новини зараз
Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще
Але це ще не все! У нашого "героя" ще є куди рости! Якщо він дозволить собі ще разочок сісти за кермо, то отримає ще одне запрошення у суд у вигляді протоколу із штрафом у 40 800 грн + 5-7 років позбавлення права керування + можливо за рішенням суду оплатне вилучення транспортного засобу. Вууух! Оце так перспективи у хлопця. Здається тут законотворці максимально постаралися, щоб порушники усвідомили і виправились.
А я б за повторне керування навіть тверезим давав би відразу адмін.арешт за ґратами за неповагу до суду і законів України, але кажуть, що це не гуманно. А раніше було що? 510 грн і все. Ти позбавлений права керування? 510 грн шираф і все! Ніякої прогресії покарання, ніякого виховного ефекту.
Публікація Evhen Zborowski, скріншот: Facebook
Публікація Evhen Zborowski, скріншот: Facebook
Сподіваюсь Вас, мої законослухняні громадяни, як і мене, дуже тішать такі зміни і дуже сподіваюсь, що суди не будуть соромитись забирати авто і відправляти на 10 діб переосмислити буття за ґрати. Якщо у Вас є інформація про позбавлених, які продовжують керувати ТЗ - повідомляйте поліцію! Залюбки направимо на перевиховання, тепер благо є інструменти!", - написав Evhen Zborowski.

Раніше повідомляли, у МВС зізналися про нові жорсткі покарання для порушників ПДР: авто на аукціон, а водія до в'язниці.

Як повідомляв Знай.uа, 50 тисяч штрафу або 12 років позбавлення волі: що загрожує водіям за порушення ПДР.

Знай.uа писав, в Україні встановлено нові карантинні правила: як працюватимуть кінотеатри, церкви та готелі.