Українці пропонують запровадити відповідальність за вживання спиртного та тютюнових виробів неповнолітніми.

Петиція з такою вимогою була розміщена на порталі електронних петицій офіційного інтернет-представництва президента України.

Наразі відповідальність існує лише за продаж цих товарів неповнолітнім — цю статтю автор також пропонує не лише залишити, але й криміналізувати (тобто перевести з категорії адміністративних правопорушень до кримінальних, що також дозволить застосовувати суворіші покарання, у тому числі й обмеження чи позбавлення волі).

У документі ж йдеться саме про адміністративну відповідальність самих підлітків.

"Вживання алкоголю вже давно стало проблемою нашої нації, через радянську спадщину. Молоді люди та діти, дивлячись на своїх батьків, починають вважати вживання алкоголю та нікотину - нормою. В останні декілька років реальний середній вік споживача почав стрімко падати та з‘явилася велика проблема алкоголізму серед підлітків. Більше 70% підлітків віком 15-17 років вживають алкоголь на постійній основі. Пропоную ввести адміністративне покарання за вживання алкоголю та нікотиновмісних виробів(таких як IQOS, GLO та інші), людиною, не досягшою 18-ти річного віку а також ввести серйозне кримінальне покарання за продаж алкоголю на нікотиновмісних виробів людям молодше 18 років, або за покупку цих виробів дорослою людиною для людей, молодше 18 років. Зробимо майбутнє нашої країни здоровим та щасливим!" — пише автор у зверненні до президента.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Наразі цю ідею підтримало лише 37 українців. Щоб документ був офіційно розглянутий президентом, доведеться зібрати не менше 25 тисяч підписів упродовж наступних трьох місяців.

Раніше повідомляли, українці вимагають покарання для роботодавців за безкоштовні години: "Позбавлення волі на 2 роки".

Як повідомляв Знай.uа, українці вимагають повернути пільги на комуналку і змінити систему їх оплати: "Від 100 кіловат за місяць".

Знай.uа писав, "За комуналку - 3000 грн, 2000 залишається на життя": українці збунтувалися проти захмарних тарифів, термінове звернення.