Стало відомо про те, що в Україні збираються підвищити пенсійний вік для жінок. Відбудеться це вже в квітні поточного року.

Таким чином повідомляється, що в Україні з 1 квітня буде підвищений пенсійний вік. Це торкнеться жінок, які були народжені після 1 квітня 1961 року. Вони зможуть вийти на пенсію тільки після 60 років, хоча раніше цей вік становив 59 років і 6 місяців.

Гроші, скріншот: Youtube
Гроші, скріншот: Youtube

Вік підвищується згідно з прийнятим ще десять років тому законом про підвищення пенсійного віку для жінок з 55 до 60 років. І ось, зараз має відбутися останній етап такого підвищення.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Поступово збільшуватимуть і трудовий стаж, який необхідний для призначення пенсії за віком. У минулому році він був 27 років, а вже в цьому 28. Як розповіли в Пенсійному фонді України, вже до 2028 року він складе 35 років.

Українські пенсіонери, кадр з відео
Українські пенсіонери, кадр з відео

Тобто, зараз, щоб вийти на пенсію за віком в 60 років, необхідно мати 28 років трудового стажу, а якщо його недостатньо, то передбачений вихід в 63 роки.

Нагадавши, Марина Лазебна готує допомогу українцям після зростання тарифів:"є дві програми". Лазебна розповіла про реалізовані програми підтримки доходів вразливих категорій людей і зазначила, що цього все одно недостатньо.

Як повідомляв портал Знай.ua, українські села масово вимирають: як виживають люди далеко від цивілізації.

Також портал Знай.uа писав, що Мінсоцполітики ощасливило 2 млн українців: допомогу можна отримати в кожній держустанові.