З міста Черкаси прийшли дуже надихаючі новини для всіх українців. Так, жителі міської багатоповерхівки, якій вже більше 30-ти років організувалися і довели, що можна жити в теплі і при цьому економити майже 50% грошей на опаленні.

Цікаво, що найближчим часом мешканці будинку планують прикрасити, модернізувати двір і заробляти на сортуванні сміття.

Про це стало відомо завдяки повідомленню видання BBC Ukraine в мережі Instagram.

"ОСББ оживило "панельку". У Черкасах мешканці десятиповерхової "панельки" за два роки перетворили її на будинок мрії. Встановили індивідуальний тепловий пункт, замінили вікна та двері в під'їздах, капітально відремонтували дах та утеплили стіни. Кажуть, що тепер у них тепло і економлять до половини витрат на опалення. У будинку - 160 квартир і близько 300 жителів.", - пишуть автори публікації.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

ОСББ в Черкасах, скріншот: Instagram
ОСББ в Черкасах, скріншот: Instagram

Сергій Подолян, член правління ОСББ Черкаського будинку на Гагаріна, 39 живе в цій типовій десятиповерховій панельці на 160 квартир з часу її побудови: "Коли цей будинок здали, там треба було все переробити відразу. Світилося все назовні: і вікна, і двері. Неякісно було зроблено. Активна реформа почалася, коли створили ОСББ. Стало тепліше в будинку, стало красивіше в будинку, комфортніше, економічніше".

Наприклад, за опалення в типовій трикімнатній квартирі тут платять в середньому 900 гривень на місяць. Все почалося майже шість років тому, коли мешканка будинку Олена Міняйло вирішила встановити лічильник на тепло у своїй квартирі.

ОСББ в Черкасах, скріншот: Instagram
ОСББ в Черкасах, скріншот: Instagram

"Виявилося, що це технічно неможливо. Мені сказали, щоб збирала підписи в під'їзд. Я зібрала. Все змінилося, потрібно було тільки на будинок встановлювати. Я пішла збирати підписи по дому. Почали люди говорити: створюють ОСББ", - каже Олена.

За порадами до мешканців будинку звертаються інші городяни, розповідає Сергій Подолян: "Однозначного рецепту немає. Все залежить від ініціативної групи - раз, від голови - два. Повинні підтримати мешканці, бо одна людина нічого не зробить. Коли буде підтримка і розуміння того, що ми хочемо, тоді буде результат. Рецепт дуже простий: треба захотіти зробити дуже добре для себе".

Раніше повідомляли, на Тернопільщині асфальт розчиняється разом зі снігом, злості не вистачає: "Тут рибалити можна!".

Як повідомляв Знай.uа, гігантські рахунки за комуналку ростуть з кожним місяцем, українці не знають, як жити.

Знай.uа писав, львівські комунальники з чайниками оголосили війну поганим дорогам.