Смачні домашні біляші приготувати зовсім не складно - з цим простим рецептом впорається кожен, потішивши себе і своїх рідних неабияким смаколиком.

Рецептом апетитних домашніх біляшів поділився телеграм-канал "Кухня по-мужски"

Інгредієнти:

  • Борошно — 3-3, 5 склянки;
  • Вода — 1 склянки;
  • Рослинна олія (в тісто) — 3 ст. л.;
  • Сіль (в тісто) — 0,5 ч. л.;
  • Свіжі дріжджі — 20 г;
  • Свинина жирна — 250 г;
  • Яловичина — 250 г;
  • Цибуля — 2 шт.;
  • Вода (у фарш) — 100 мл;
  • Сіль (у фарш) — за смаком;
  • Перець чорний мелений (у фарш) — за смаком;
  • Рафінована олія (для смаження) — 1 скл.

Домашні біляші, фото: Кухня по-мужски / Телеграм
Домашні біляші, фото: Кухня по-мужски / Телеграм

Приготування:

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Спершу жирний шматок свинини і шматок яловичини перекрутіть на м'ясорубці з великою сіткою. Додайте одну велику цибулину або дві середніх.

Β теплій воді розчиніть сіль і свіжі дріжджі. Можна додати пару щіпок цукру. Влийте рослинну олію, всипте борошно і замісіть м'яке і пластичне тісто. Накрийте його серветкою і поставте в тепле місце на 1 годину.

Поки тісто підходить, зробіть фарш для біляшів. Для цього очистіть цибулю та поріжте її максимально дрібно. До м'ясного фаршу додайте цибулю, сіль, перець чорний мелений і холодну воду. Добре перемішайте.

Фарш // www.instagram
Фарш // www.instagram

Наприкінці добре "вибийте" фарш, щоб він був однорідним і соковитим. Через 1 годину обімніть тісто руками, розділіть його на невеликі кульки розміром трохи більше волоського горіха. Борошно не потрібно використовувати, натомість змастіть стіл маслом.

Кульку тіста пальцями розплющіть по столу. Покладіть столову ложку фаршу. Однією рукою візьміть край тіста, а іншою викладайте тісто і прищипуйте його з краю, рухаючись по колу. Β результаті y вас вийде по центру отвір, а по периметру — складочки.

Тепер добре розігрійте олію (велику кількість) на сковорідці та зменште вогонь до мінімального. Викладайте біляші отвором вниз і смажте протягом тривалого часу до рум'яного кольору. Тоді переверніть і обсмажте з іншого боку. Викладайте спершу на серветку, щоб прибрати зайвий жир.

Домашні біляші, фото: Кухня по-мужски / Телеграм
Домашні біляші, фото: Кухня по-мужски / Телеграм

Нагадаємо, замінять вареники зі сметанкою: картопляні крученики з цибулькою нашвидкуруч. Ця страва стане відмінною альтернативою вареникам

Як повідомляв портал "Знай.ua", апетитний бургер без м'яса для тих, хто постить: нереально смачно і корисно. Відмінна ідея, щоб посмакувати чимось апетитним у період Великого посту

Також "Знай.ua" писав, найкращі рецепти тіста, які зекономлять ваш час: дріжджове, бісквітне, листкове і пісочне. Вони виручать, коли хочеться швидко приготувати щось смачненьке