Пресслужба офісу президента, яким зараз виступає Володимир Зеленський, повідомляє, що в Україні можна буде розмитнити автомобіль через портал державних послуг "Дія".

Це стане можливо протягом наступних п'яти років. Після впровадження нової моделі вартість розмитнення легкових автомобілів стане менше на 30 відсотків. У Національній раді реформ заявили, що через українську митницю щорічно проходить близько 500 тисяч машин.

Машини, скріншот: Youtube
Машини, скріншот: Youtube

І в результаті маніпулювання з вартістю автомобілів в кишенях хабарників виявляється десь 150 мільйонів доларів, а втрати бюджету досягають цілих 300-400 млн доларів.

"Пропонується передбачити автоматизовану прозору формулу, яка допоможе розраховувати вартість автомобіля за уніфікованими критеріями", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Протягом наступних 5 років збираються знизити вартість розмитнення легковиків на 30% завдяки впровадженню нової моделі. У червні 2020 року близько 40 народних депутатів зареєстрували 3 законопроекти про пільгове розмитнення транспортних засобів, які були ввезені в Україну.

Машини, скріншот: Youtube
Машини, скріншот: Youtube

Нагадаємо, в Києві синій "журналіст" влаштував ДТП і поскаржився на життя - "Не по-пацанськи…"

Як повідомляв "Знай.ua", українським водіям посилили покарання: 12 років в'язниці і десятки тисяч штрафу

Знай.ua писав, Рада прийняла закон про "євробляхи", але не той: "Знову обдурили...". Проект закону 3704, прийняття якого вимагала організація "АвтоЄвроСила" не був навіть внесений на розгляд.