Неподалік столиці Ісландії Рейк'явіку сталося виверження вулкана Фаградальсфьяла. Про це повідомляє метеорологічне відомство країни.

Мешканців тих регіонів попереджають про падіння скель, а також про зрушення в результаті виверження вулкана, яке сталося приблизно за 40 кілометрів від столиці Ісландії Рейк'явіка. Це перше вулканічне виверження в регіоні за майже 800 років. Про це повідомляє метеорологічне бюро країни.

"Виверження являє собою тріщину довжиною близько 500-700 метрів. Лава розлилася в межах одного кілометра", — йдеться у повідомленні.

Виверження вулкану в Ісландії, фото: Пульс України
Виверження вулкану в Ісландії, фото: Пульс України

Берегова охорона зняла відеоролик, на якому видно, що лава розтеклася по обидва боки від жерла вулкана. Своєю чергою метеорологи зазначають, що виверження не загрожує місцевим мешканцям, населеним пунктам та об'єктам інфраструктури.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Водночас світло від нього можна побачити з будинків сусіднього міста Гріндавік. Згідно з попередженням метеорологів деяку шкоду можуть заподіяти вулканічні гази. Проте, влада країни сподівається, що їх поширенню завадить сильний вітер та опади, які очікуються в цьому районі.

Наразі над зоною виверження заборонили перельоти, а жителів закликали не наближатися до неї. Місцевих жителів попередили про загрозу падіння скель в районі виверження. Виверженню вулкану передувала підвищена сейсмічна активність.

Нагадаємо, в Росії прокинувся найвищий вулкан і розфарбував все у кольори прапора УПА. В мережі показали виверження найвищого вулкана Євразії

Як повідомляв портал "Знай.ua", в Італії прокинувся вулкан Етна: тонни попелу і лави опинилися на волі. На острові Сицилія сталося виверження вулкана

Також "Знай.ua" писав, що зірка "Орла і Решки" вирушила на улюблений курорт українців: пробралася до стародавніх богів. Виявляється, в Туреччині є своя версія Олімпу