Ще раз нагадаємо нашим читачам, хоч це і боляче, але все таки потрібно, що в Україні з приходом 2021 року значно збільшилися тарифи на ЖКП. Суми в платіжках змусили українців виходити на протести, а "слуги народу" продовжують мудрувати з абонплатами і перерахунками. На жаль, поки результат непомітно.

Однак у Міністерстві енергетики України є кілька відповідей на важливі питання щодо споживання, які можуть допомогти громадянам оптимізувати споживання, тим самим зберегти в цілості свій гаманець.

Про це стало відомо завдяки публікації прес-служби Міністерства енергетики України в мережі Facebook.

енергетика, вітряні генератори
енергетика, вітряні генератори

"Чи знаєте ви, скільки енергії втрачається по дорозі до Вашого будинку? Цього уїк-енду відповідь на це питання шукатимемо разом з Державним агентством з енергоефективності та енергозбереження України в #Енергетика30.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі
Показати ще

Загалом, ненадійне постачання - це загальна проблема мереж, якими в житло українців надходить газ, тепло та електроенергія. Чималий обсяг цих енергоресурсів втрачається даремно насамперед через Старе, зношене і технологічно відстале обладнання.

Відсутність інвестицій в модернізацію призводить до того, що частина енергоресурсів не приносить користі споживачам, а їх втрати тільки збільшують потреби країни у виробництві та імпорті енергоресурсів і, отже, створюють умови для енергетичної залежності України.", - повідомляють в Міненерго.

Черга, скріншот: YouTube
Черга, скріншот: YouTube

Також в Міненерго розповіли про "ціну питання".

"Очевидно, всі мережі, якими українські споживачі отримують згадані енергоресурси, потребують масштабної модернізації. Проблема - у фінансуванні і високому терміні окупності можливих інвестицій. Час знову згадати те, про що ми писали раніше і до чого тепер повертатимемося в наших повідомленнях все частіше: про стратегічних інвесторів. Разом з їх приходом на ці ринки не тільки з'явилося б прагнення до підвищення енергоефективності, а й було б забезпечено доступ до коштів, необхідних для цього.", - пишуть представники Міненерго.

Публікація Міненерго, скріншот: Facebook
Публікація Міненерго, скріншот: Facebook

Публікація Міненерго, скріншот: Facebook
Публікація Міненерго, скріншот: Facebook

Публікація Міненерго, скріншот: Facebook
Публікація Міненерго, скріншот: Facebook

Раніше повідомляли, останній перехід на літній час: коли українці прокинуться на годину раніше.

Як повідомляв Знай.uа, Кабмін руйнує плани України на євроінтеграцію через борги з "зеленими" інвесторами - Конеченков.

Знай.uа писав, президент Литви під час виступу в Раді закликав Україну відмовитися від імпорту електроенергії з Білорусі.