Для того, щоб у рослини було якесь майбутнє необхідно дотримати кілька простих правил, адже бажання посадити дерево недостатньо. Хоч це і половина справи.

Зараз ми розберемо, для чого взагалі необхідно садити дерева, які рослини і чому слід вибирати, а також де можна садити, а де не варто. Алгоритм дій при цьому дуже простий. Вам необхідно вибрати дерево, яке ви хочете посадити і згодом поцікавитися, з нашого чи континенту цей вид.

"Якщо він американський чи азіатський, то з великою ймовірністю буде шкідливим для нашої природи, бо інше життя з нашої території до нього не пристосоване", - заявляє еколог та голова ГО "Українська природоохоронна група" Олексій Василюк.

Наприклад, види-інтродуценти можна висаджувати лише в межах населених пунктів. Посадковий матеріал варто отримувати зі спеціальних розплідниках для всіх випадків. Вони гарантують відсутність небезпечних патогенів, які можуть нашкодити і самій рослині, і іншим, що знаходяться поруч. А також поширюватися далі.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Спеціальні розплідники також можуть надати базову інформацію з приводу особливостей і потреб рослини, що є додатковою перевагою.

Нагадаємо, на замітку городникам: як швидко домогтися щедрого врожаю томатів

Як повідомляв "Знай.ua", Українка з шістьма дітьми зробила бізнес на кімнатних деревах - "Гарувала на двох роботах"

Знай.ua писав, каштани-символ Києва: коли квітучі красені вперше з'явилися в столиці