На східне узбережжя Австралії обрушилася сильна повінь – близько 4 людей було евакуйовано, а стихія пошкодила величезну кількість будинків.

Про подробиці події пише Reuters.

Повідомляється, що кілька днів тому штат Новий Південний Уельс В Австралії накрили сильні зливи, які в підсумку спровокували повінь. Синоптики не припускали, що буря розіграється так сильно і обернеться катастрофою, проте запевняють, що ситуація не покращиться найближчі дні.

Повінь / скріншот з відео
Повінь / скріншот з відео

Прем'єр-міністр штату Гледіс Береджіклян заявила, що злива принесла величезний збиток і ніхто не очікував таких масштабів. Вона зазначила, що постраждав найбільш населений район Австралії, де проживає близько 8 мільйонів чоловік.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

"Вчора ми сподівалися, що це буде подія раз в 20 років, а тепер воно виглядає як подія раз в 50", - сказала Бережиклян на брифінгу по телебаченню.

Повінь / скріншот з відео
Повінь / скріншот з відео

Повінь / скріншот з відео
Повінь / скріншот з відео

На опублікованих кадрах можна побачити, що повінь принесла величезні руйнування: уламки будинків мчали вулицями, рівень води піднявся в деяких місцях по пояс, падають дерева та інше.

З постраждалих районів планують евакуювати щонайменше 4000 осіб. За останній час рятувальники відреагували на 6000 звернень за допомогою і близько 700 прямих прохань про порятунок.

Нагадаємо, що ще не пройшли повені, а вже запалало: в МВС попередили любителів спалювати траву.

Як повідомляв портал Знай.uа, на Україну насувається потужна повінь.

Також Знай.uа писав, що у Венеції пересохли канали, гондоли викинуло на мілину.