У Харкові попри складну епідеміологічну ситуацію в регіоні та в країні 21 березня 2021 року, пройшла хресна хода, організована Українською православною церквою Московського патріархату.

Про захід повідомляють на сайті Харківської єпархії. Кадрами з місця подій, знятими очевидцями, діляться місцеві харківські телеграм-канали.

За оцінками поліції, у ході взяли участь близько 3 тисяч осіб.

Процесія почалася близько 11:30, коли віряни почали рух від Свято-Благовіщенського собору УПЦ МП.

Хресна хода у Харкові, кадр з відео
Хресна хода у Харкові, кадр з відео

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"В Неділю 1-у Великого посту, Торжества Православ'я, Високопреосвященніший Онуфрій, митрополит Харківський і Богодухівський звершив Літургію святителя Василія Великого і чин Торжества Православ'я в Свято-Благовіщенському кафедральному соборі міста Харкова.

Його Високопреосвященству співслужило духовенство міста Харкова.

На сугубій ектенії диякон сказав прохання про припинення згубної пошесті, про припинення ворожнечі та средостений серед людей, про мир і любов.

Після закінчення Літургії Високопреосвященніший Владика звершив чин Торжества Православ'я.

На завершення богослужіння відбувся хресний хід від Свято-Благовіщенського собору до Свято-Покровського чоловічого монастиря з молитвою про мир в Україні і про припинення згубної пошесті.

На монастирській площі біля пам'ятного хреста було піднесене молебний спів до Пресвятої Богородиці.

Правлячий архіпастир звернувся до учасників хресного ходу зі словом проповіді", - йде мова у повідомленні Харківської єпархії.

Раніше ми повідомляли, найважливіша молитва перед Великим постом, очищення душі перед зустріччю Великодня.

Як повідомляв "Знай.uа", глава ПЦУ Епіфаній перерахував головні заборони Великого посту, чого категорично не можна робити перед Великоднем.

Також "Знай.uа" писав, що в УПЦ пояснили, які продукти можна їсти і як молитися у Великий піст