25-26 березня відбудеться саміт Європейського Союзу щодо Росії. Згідно з первинним планом саміт мав відбутися фізично - представники різних країн мали би зібратися в одному приміщенні й обговорювати проблеми, - проте нині стало відомом, що саміт відбудеться онлайн: представники країн будуть розмовляти одне з одним через відеоконференції.

Про це повідомив Баренд Лейтсо, який виконує функцію офіційного представника Шарля Мішеля, голови Європейської ради.

Про це Лейтсо написав у “Твіттері”: "Глава Євроради вирішив провести березневий саміт ЄС в режимі відеоконференції через зростання кількості захворювань на COVID-19 в низці держав Європи. Глава Євроради продовжить консультації з усіма лідерами".

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Відомо, що однією із центральних тем, які будуть обговорюватися на цьому саміті, є відносини ЄС і його членів з Росією. Це питання надзвичайно складне для Європи: багато країн мають тривалі дружні й ділові стосунки, інші країни мають ненависть і недовіру до цієї країни через спільне минуле, інші вважають, що Росія мусить відповідати за всі свої вчинки від 2014 році - анексія Криму, спонсорування війни на Сході України, наявність російського впливу і сліду в багатьох політичних ситуаціях і кризах у різних країнах світу, тощо.

"Мішель неодноразово раніше наголошував, що найбільш складні дискусії лідери ЄС вважають за краще проводити в особистому форматі, що спрощує хід переговорів з проблем, де між країнами ЄС немає єдності. До таких складних питань відносяться і дискусії щодо відносин з Росією", - про цей момент також розповів Лейтсо.

Нагадаємо, В Україні побудують автомобільний коридор з Європою: де і коли чекати

Як повідомляв портал Знай.ua, Володимир Зеленський заручився підтримкою Литви, на Україну чекають в ЄС: "Брати і сестри"

Також Знай.ua писав, Лідер ЄС разом з Зеленським відвідали Донбас: "Це реальність, за яку соромно"