У Міністерстві юстиції України пояснили громадянам, як зареєструвати автомобіль з торгів, який був вилучений за порушення митних правил.

Детальніше про це пише прес-служба відомства в Facebook.

Багато українців купують автомобіль шляхом відкритих торгів на аукціоні OpenMarket – СЕТАМ, оскільки за невелику ціну можна придбати хороший транспорт. Однак перед тим, як сісти за кермо, новий власник повинен пройти ряд процедур.

У Міністерстві юстиції розповіли, що повинен знати покупець автомобіля на торгах, який був вилучений за порушення митних правил або – "євробляха".

Прес-служба відомства зазначає, що в стартову ціну лота вже внесені всі необхідні податки і збори (обов'язкові платежі), які підлягають сплаті при переміщенні транспортного засобу через український кордон. Тобто, купуючи митний конфіскат, українець автоматично оплачує всі обов'язкові платежі для розмитнення.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Фото: Міністерство Юстиції
Фото: Міністерство Юстиції

Перед тим, як придбати автомобіль, покупець може зв'язатися зі зберігачем і домовиться про огляд обраного лота. Інформація про зберігача знаходиться у вкладці "Порядок і умови", пункт "Порядок ознайомлення з майном".

Як зареєструвати автомобіль на "єврономерах"?

  1. Переможець аукціону автоматично оплачує всі необхідні платежі, після чого Державна виконавча служба протягом 5 робочих днів складає акт про проведені електронні торги.
  2. З цим Актом покупець повинен звернутися в митницю, щоб оформити довідку про оплату всіх необхідних платежів для розмитнення (включені в стартову ціну лота).
  3. З цими документами переможець аукціону може зареєструвати автомобіль в сервісному центрі МВС.

Нагадаємо, що розмитнити авто стане набагато зручніше: українських водіїв чекають приємні зміни.

Як повідомляв портал Знай.иа, українці вимагають доступних цін на бензин: 45 гривень за літр.

Також Знай.иа писав, що в Україні пропонують змінити правила розмитнення "євроблях":"одні для всіх".