Правильний догляд за часником допоможе дізнатися оптимальний час для збору врожаю і по максимуму використовувати потенціал з посадки.

Підгодовувати азотним добривом найкраще в той момент, коли листя часнику з'являться з землі. Для цього в 10 л води розчиняють 1 ст.ложку сечовини, 10 л - на 1 м2.

Коли листя часнику виростуть на 10-15 см, потрібно відгрібати землю від цибулини, обсипати золою і повернути землю на місце. Таку ж процедуру варто робити при появі стрілок.

Під час видалення стрілок часнику, краще залишити кілька штук. Вони необхідні для того, щоб легко визначити оптимальний термін прибирання уожая. Як тільки на голівках розтріскається обгортка і бульбочки починають виглядати назовні, пора копати часник.

Посадковий матеріал можна оздоровити таким способом: регулярно омолоджувати оброблюваний сорт шляхом посіву повітряних бульбочек. У перший рік вирощування з них утворюються однозубки. Їх висаджують восени і на наступний рік отримують нормальні багатозубкові цибулини.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Вирощування часнику, скріншот: YouTube
Вирощування часнику, скріншот: YouTube

Нагадаємо, що при протоці грунту дріжджовим екстрактом різко зростає активність мікроорганізмів, посилюється виділення вуглекислоти, відбувається швидка мінералізація органіки з виділенням азоту і фосфору.

Внесення 1%-ного дріжджового настою в грунт еквівалентно внесенню стандартної сезонної дози повного комплексного добрива. Такий дріжджовий екстракт готують з розрахунку 10 г дріжджів на 1 л води.

Раніше ми повідомляли, коли висаджувати на розсаду і в грунт капусту, огірки та інші культури, поради городникам.

Як повідомляв "Знай.uа", як визначити підлогу кущів у полуниці і виростити щедрий урожай, 5 підказок городнику.

Також "Знай.uа" писав, що добриво з дріжджів, простий рецепт домашнього диво-розчину для багатого врожаю.