У Києві співробітник поліції зміг врятувати життя пасажиру метрополітену, у якого раптово стався серцевий напад. Про це йдеться в повідомленні пресслужби Міністерства внутрішніх справ у соцмережі Facebook.

Правоохоронець Олександр Рашевський провів серцево-легеневу реанімацію за допомогою дефібрилятора, навички щодо застосування якого отримав на курсах з надання першої домедичної підготовки.

На станції метро "Палац спорту" до поліцейського звернулася працівниця, яка повідомила про те, що на платформі пасажиру стало погано. Правоохоронець одразу прибув на місце події, надав першу допомогу та викликав медиків.

поліція, фото facebook.com/mvs.gov.ua
поліція, фото facebook.com/mvs.gov.ua

Саме правильність його дій врятувала життя пасажира. В даний момент киянин знаходиться в лікарні, його життю нічого не загрожує.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

"Дякуємо поліцейському за те, що так швидко зорієнтувався і за те, що добре вчився! А також дякуємо інструкторам наших правоохоронців!" - вказується в публікації.

Раніше ми писали про те, що українські копи блискавично врятували 2-річну дитину, яка втратила свідомість: швидше за "швидку".

Нагадаємо, водійське посвідчення в Україні стане ще важче отримати: доведеться здавати новий іспит.

Як повідомляв портал Знай.uа, київську лабораторію викрили на фальшивих тестах на ковід: "Кому пандемія, а кому мама рідна".

Також портал Знай.uа писав, як телефонні шахраї обібрали довірливих пенсіонерів на сотні тисяч гривень: популярна схема досі працює.