23 березня президент Володимир Зеленський підписав закон "Про приєднання України до Міжамериканської конвенції про підтвердження та інформацію щодо іноземного законодавства" № 1301-ІХ.

Так, законом Верховна Рада дала згоду на приєднання до Міжамериканської конвенції про підтвердження та інформації щодо іноземного законодавства, укладеної 8 травня 1979 року в Монтевідео.

Метою конвенції є встановлення правил, що регулюють міжнародне співробітництво між державами-учасниками щодо отримання підтвердження та інформації щодо законодавства кожного з них.

Володимир Зеленський, фото president.gov.ua
Володимир Зеленський, фото president.gov.ua

Зокрема, конвенція дає судовим органам учасників можливість звертатися із запитом про надання інформації про текст, дію, зміст і сферу застосування його законодавства з конкретних питань, іншим установам – про копії текстів правових актів із зазначенням їх дії або судових прецедентів; експертний висновок, який складається з думки адвокатів або фахівців.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Конвенція набирає чинності для України на тридцятий день після здачі на зберігання документа про приєднання.

Нагадаємо, Зеленський застосував санкції до Януковича, Азарова і Поклонської: "Персональні апетити".

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленський пообіцяв українцям гроші за землю: платитимуть від народження.

Також портал Знай.uа писав, що українцям видадуть нові паспорти: Зеленський пояснив, як це працюватиме.