Православна церква України зазнала великої втрати. У вівторок, 23 березня, від ускладнень після коронавірусної інфекції у віці 54 років помер митрополит Хмельницький і Кам'янець-Подільський Антоній (Махота).

Про це повідомили в прес-службі Православної церкви України (ПЦУ).

Публікація Митрополита Епіфанія, скріншот: Facebook
Публікація Митрополита Епіфанія, скріншот: Facebook

Публікація Митрополита Епіфанія, скріншот: Facebook
Публікація Митрополита Епіфанія, скріншот: Facebook

"Владика був відкритою і доброзичливою людиною, з молодого віку присвятив своє життя служінню Богу і людям, проповіді і праці на ниві Христовій. Він стояв біля витоків відродження Кримської єпархії. Багато років він працював у Хмельницькій єпархії і сприяв в цілому становленню Помісної Української Православної церкви", – написав у Facebook предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня
Показати ще

Антоній Махота (в миру – Владислав Васильович Махота) народився 8 листопада 1966 року в селі Слатине Золочівського району Харківської області. З 1996 року був єпископом Сімферопольським і Кримський Української Православної церкви Київського Патріархату.

У 1997 році призначений єпископом Хмельницьким і Кам'янець-Подільським Української Православної церкви Київського Патріархату, керуючим Хмельницькою єпархією. У 2004 році возведений в сан архієпископа, а в 2012 році – в сан митрополита. З 2019 року-митрополит Хмельницький і Кам'янець-Подільський Православної церкви України.

Раніше повідомляли, карантин православним не писаний: тисячі українців пройшлися хресною ходою.

Як повідомляв Знай.uа, як правильно поводитися у Великий піст перед Великоднем: 10 головних правил.

Знай.uа писав, глава ПЦУ Епіфаній прочитав важливу молитву перед Великоднем: чого не можна робити перед воскресінням Христа.