"Пенсійний кур'єр" знову відповідає на питання громадян, які зіткнулися з труднощами. Цього разу фахівці розповіли, що відбувається з пенсійними виплатами, якщо один з членів сім'ї помер.

Таким чином повідомляється, що пенсіонерка поставила питання, яке її цікавить.

Її пенсійні виплати становлять на сьогоднішній день 1900 гривень, і нещодавно вона втратила чоловіка. Чи має право вона перейти на його пенсію, і чи зміниться сума виплат жінки, якщо він отримував на місяць 2600 гривень.

Їй відповіли в мережі, що пенсія у зв'язку з втратою годувальника призначається непрацездатним членам сім'ї померлого годувальника, які були на його утриманні.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Батьки або коханий померлого людини, які не були на його утриманні, мають право на пенсію, якщо втратили саме джерело доходу.

Також, пенсія у зв'язку з втратою годувальника призначається непрацездатному члену сім'ї розміром в 50% від його виплат. Її розмір не може бути менше, ніж прожитковий мінімум.

Пенсіонер, фото: скріншот з відео
Пенсіонер, фото: скріншот з відео

Конкретно в цьому випадку переходити на пенсію в зв'язку з втратою годувальника недоцільно, так як 50% пенсії менше, ніж та сума, яку жінка зараз отримує в місяць.

Нагадаємо, водійське посвідчення в Україні стане ще важче отримати: доведеться здавати новий іспит.

Як повідомляв портал Знай.ua, Київську лабораторію викрили на фальшивих тестах на ковід: "Кому пандемія, а кому мама рідна".

Також портал Знай.uа писав, як телефонні шахраї обібрали довірливих пенсіонерів на сотні тисяч гривень: популярна схема досі працює.