У Міністерстві юстиції України заговорили про те, як можна позбавити батьківських прав батька, який абсолютно не бере участь у житті своєї дитини.

Таким чином повідомляється, що пост про це з'явилася на сторінці Міністерства юстиції України в соціальній мережі Facebook.

Як відомо, позбавлення батьківських прав-одна з найскладніших категорій. Йдеться як і про саму процедуру, так і про емоційну складову.

Як би це не було сумно визнавати, для деяких сімей це є єдиним виходом з ситуації, що склалася. Процедуру по позбавленню батьківських прав можна починати в декількох випадках:

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще
  • Батьки не забрали дитину з пологового будинку, і протягом шести місяців не піклуються про його долю;
  • Ухиляються від виконання батьківських обов'язків, і повністю ігнорують всі потреби малюка, не оплачують аліменти;
  • Поводяться жорстоко за зверненням до дитини, або експлуатують його;
  • Якщо батьки мають хронічних алкоголізм або наркоманію.

Для того, щоб позбавити одного з батьків прав, другому потрібно написати звернення до суду, і зібрати всі докази. Це може бути все, що завгодно.

Після цього створюється заява, в якій потрібно вказати, що все це робиться в інтересах дитини.

Суд повинен винести вирок, і тільки в разі позитивної відповіді будуть внесені зміни до свідоцтва про народження дитини.

Нагадаємо, у Мін'юсті зробили заяву щодо рівня народжуваності в Україні: яка ситуація в 2021. Мін'юст оприлюднив дані за січень і лютий 2021 року

Як повідомляв "Знай.ua", молодим мамам хочуть віддати "алкогольні" гроші, названі суми на кожну дитину.

Також "Знай.ua" писав, що роботодавці заборгували мільйони своїм працівникам, як люди змогли отримати зарплати.