На офіційному сайті президента України, яким зараз виступає Володимир Зеленський, з'явилася інформація про те, що глава держави провів нараду про хід вакцинації проти коронавірусу COVID-19 і готовність медичної системи на Івано-Франківщині.

У цій зустрічі взяли участь громадський діяч Василь Вірастюк, який є кандидатом у народні депутати у 87-му мажоритарному окрузі, голова Надвірнянської об'єднаної територіальної громади Зіновій Андрійович та голова Івано-Франківської ОДА Андрій Бойчук.

Владимр Зеленський, фото: Офіс президента України
Владимр Зеленський, фото: Офіс президента України

"Вакцина - це реальний шлях до порятунку, тому що скільки б ми не розгортали додаткових ліжко-місць і не забезпечували киснем, це не вплине на ситуацію в медичних установах. Без вакцини нам не обійтися", - заявив голова Івано-Франківської ОДА.

В ході наради було зазначено, що в Надвірнянському районі вакцинованих людей найбільше в області. А Василь Вірастюк нагадав, що ще під час січневого локдауну в Івано-Франківській області було помічено зростання захворюваності. Однією з найбільш ймовірних причин виступає висока активність місцевого населення під час різдвяних і новорічних свят, а також велика кількість туристів.

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Василь Вірастюк, фото: Instagram
Василь Вірастюк, фото: Instagram

"Карантинні заходи, які вводилися Івано-Франківською ОДА та Урядом, на щастя, виявилися ефективними, і зараз ми вже бачимо тенденцію до зменшення захворюваності та зменшення навантаження на медичну систему", – зазначив Вірастюк.

Володимир Зеленський же виявив радість по відношенню до того, що люди починають робити щеплення. Вірастюк також підняв питання компенсації збитків мікро - і малому бізнесу. Адже обмеження серйозно вдарили по підприємцях. Президент же зазначив, що місцева влада може додати до суми чергової ініційованої виплати в розмірі 8 тисяч гривень кошти з місцевого бюджету.

Володимир Зеленський, фото president.gov.ua
Володимир Зеленський, фото president.gov.ua

Глава держави поцікавився ходом проведення робіт із запобігання повеням на Івано-Франківщині. І голова Івано-Франківської ОДА подякував Зеленському за приїзди минулого року під час повеней. Андрій Бойчук зазначив, що було виділено достатньо коштів для боротьби з подібними наслідками.

"Якщо раніше проблема паводків розбиралася виключно за фактом, відбувалася ліквідація наслідків, то сьогодні ми розробляємо критерії, які в майбутньому дадуть нам можливість вести превентивну діяльність", – додав він.

Василь Вірастюк, фото: Instagram
Василь Вірастюк, фото: Instagram

Нагадаємо, Зеленський ініціював нові карантинні виплати - скільки отримають українці

Як повідомляв Знай.ua, Зеленський приєднав Україну до Міжамериканської Конвенції: навіщо це потрібно

Також Знай.ua писав, Володимир Зеленський показав, що чекає на Україну: "Майбутнє..."