Як відомо, зараз багато парафіян дотримуються Великого посту, який триватиме до 1 травня. У мережі розповіли про традиційні українські страви, які стануть в нагоді всім тим, хто постить.

Таким чином повідомляється, що у багатьох є свої унікальні рецепти, які передаються з поколінь в покоління.

Наприклад, бурякова ікра. Цей продукт є базовим, зокрема, в холодну пору року. Свіжі овочі ще не ростуть, а буряк завжди є в запасі.

Буряк, фото: скріншот з відео
Буряк, фото: скріншот з відео

Приготувати бурякову ікру дуже просто: знадобиться 1 морква, 1 буряк, 1 цибулина, 3 середніх зубчики часнику, і столова ложка томатної пасти.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Буряк і моркву слід протерти на крупній тертці. Нарізану цибулю змішати з томатною пастою, сіллю і перцем, і додати туди натерті головні інгредієнти.

Подавати дане блюдо потрібно холодним.

Звичайно ж, яке пісне застілля без квашеної капусти. Це ідеальне блюдо, яке люблять практично в кожній родині. Приготувати теж дуже просто.

Квашена капуста, фото: скріншот з відео
Квашена капуста, фото: скріншот з відео

Потрібно взяти капусту, порізати її дрібно, засипати сіллю і утрамбувати в бочку так, щоб з'явився сік. Періодично протягом тижня потрібно помішувати, і якщо не буде гірчити, тоді відносите в холодне місце. Через деякий час можна приступати до трапези.

Не варто забувати про головну українську страву - борщ, але пісний. Замість м'яса можна використовувати гриби, чорнослив, і навіть гречку.

Вам знадобиться для приготування 1 середня буряк, квашена капуста, сушені гриби, цибулина, морква, пів томата і столова ложка борошна. Золь, лавровий лист і зелень за смаком.

Борщ, фото: скріншот з відео
Борщ, фото: скріншот з відео

Слід окремо протушкувати квашену капусту, моркву, цибулю і буряк. Їх можна при готуванні трохи залити бульйоном з відварених сухих грибів. Гриби подрібнити і додати в овочеву суміш.

Додайте томатну пасту і трохи спецій, після чого варіть ще приблизно 30 хвилин.

Із насолода можна вживати не всі. Але, не варто засмучуватися, якщо корисна альтернатива улюбленим шоколадкам - мед, сухофрукти, горіхи. З усього цього можна зробити корисні енергетичні батончики.

В якості напою можна взяти узвар - він завжди був популярним напоєм серед українців. Зокрема, через своїх поживних властивостей.

Узвар, фото: скріншот з відео
Узвар, фото: скріншот з відео

Готують узвар на воді з сухофруктами, тут ви можете додавати ті, які є в наявності: сушені яблука або груші, чорнослив, шипшина, сушені ягоди.

Раніше ми повідомляли, коли висаджувати на розсаду і в грунт капусту, огірки та інші культури, поради городникам.

Як повідомляв "Знай.ua", як визначити підлогу кущів у полуниці і виростити щедрий урожай, 5 підказок городнику.

Також "Знай.ua" писав, що добриво з дріжджів, простий рецепт домашнього диво-розчину для багатого врожаю.