Все більше українців вважають за краще відмовлятися від бензину і переходити на електромобілі. Про це розповіли в МВС України.

"міфів навколо електродвигунів є багато. Та й аргументів" за " теж. Це, перш за все, дешева заправка. Також простий сервіс - немає мастила, свічок, фільтрів тощо. Ще вони тихі і екологічні. Знаємо, що скептики можуть знайти і купу недоліків. Однак Сервісні центри МВС вже півроку з гордістю видають "зелені" номерні знаки. Зараз їх отримали понад чотири тисячі власників електромобілів під час реєстрації/перереєстрації авто", - сказано в повідомленні.

Також у відомстві розповіли, що" зелені " номерні знаки дозволять визначати, чи дозволено в'їзд на певні вулиці (якщо ці обмеження встановлені місцевими органами влади), чи можна паркуватися на спеціально відведених місцях (це вже діє в деяких українських містах).

Нагадаємо, що електроавтомобілі НАМИ - 750 і НАМИ-751 розробили на базі Інституту НАМИ і Львівського автобусного заводу після війни. У той час країна відчувала різку потребу в транспорті. Вийшов абсолютно оригінальний електрокар, унікальний для того часу.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Для електро-Лазів конструктори створили спеціальні, нестандартні батареї. Точно, як і в сучасних електрокарів.

Раніше ми повідомляли, автоледі посадила собачку за кермо на жвавій трасі, щоб зняти на камеру.

Як повідомляв "Знай.uа", в Україні випустили електромобіль: як виглядає перша диво-машина.

Також "Знай.uа" писав, що новий податок за електроавтомобілі: скільки заплатять українці.