Португальські та шведські біологи змогли розгадати загадку незвичайної породи кроликів, які можуть ходити на передніх лапах, але при цьому не вміють стрибати.

Дослідження було опубліковано в журналі PLOS Genetics у четвер, 25 березня.

На думку вчених, ген RORB відповідає за стрибкову ходу, а його мутація може призводити до того, що тварина не може пересуватися характерним для родичів способом.

Біологи змогли це з'ясувати під час дослідження кроликів породи sauteur d'Alfort, які якраз мають таку особливість.

Так, пухнастиків схрестили зі звичайними їх побратимами, отримавши 52 особини потомства. У тих з них, хто не вмів стрибати, була мутація в гені RORB.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Вчені прийшли до висновку, що саме цей ген виконує важливу роль у функціонуванні клітин спинного мозку, що, в свою чергу, впливає і на координацію рухів задніх лап для стрибка. Це відкриття надалі зможе пролити світло на природу інших захворювань спинного мозку.

Раніше ми писали про те, що у провінції Тарлак на Філіппінах коза народила одноокого малюка-мутанта. Він налякав всю сім'ю, дві зіниці на оці і немає носа: "Подарунок від Бога".

Нагадаємо, залишений вдома котик Фу Фу розплакався, почувши голос господині: за нього переживає весь Інтернет.

Як повідомляв портал Знай.uа, в українському екопарку вперше народилося оленя, що гавкає.

Також портал Знай.uа писав, що малюк з унікальною мутацією спантеличив лікарів: шість крихітних лапок і два хвостики.