Багато наших читачів пам'ятають той факт, що в українській столиці діють жорсткі карантинні обмеження. Відомо, що так званий "локдаун" триватиме до 9 квітня. Нещодавно з'явилися заяви, що уряд може зупинити транспорт, якщо ситуація з пандемією covid-19 почне "виходити з-під контролю".

Про це стало відомо завдяки заяві глави українського МОЗ Максима Степанова в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера".

Максим Степанов, скріншот: YouTube
Максим Степанов, скріншот: YouTube

"Якщо ситуація виходитиме з-під контролю, то окремим рішенням уряду ми можемо зупинити транспорт. Головне, щоб не було колапсу медичної системи, це основний показник", - заявив міністр Степанов.

Також глава МОЗ підкреслив, що зараз дуже важливо дотримуватися карантинних обмежень.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Ми обговорюємо питання щодо локдауну. Але ми повинні балансувати між епідеміологією і життям країни, бізнесом", - сказав він.

При цьому він зазначив, що в Чернівецькій, Івано-Франківській та Закарпатській областях, які раніше пішли на жорсткий карантин, ситуація "повністю стабілізувалася". Однак може бути проблема з британським штамом коронавірусу, особливо у великих містах, де висока щільність і мобільність населення, додав Степанов.

Раніше повідомляли, Кличко дістав киян у переповнених маршрутках: "Куди ви їдете?".

Як повідомляв Знай.uа, локдаун перетворив Київ на місто черг і тролейбусів, що пролітають повз.

Знай.uа писав, у маршрутку не влізти, хоч пішки йди: українці втомилися від проблем з транспортом і запропонували вихід.