Часом хочеться порадувати себе і домочадців незвичайним домашнім блюдом, але, щоб воно зберегло в собі українські традиції. Тому ми підготували для вас рецепт свинячої печені з картоплею.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяІнгредієнт:
- свиняча вирізка (шматочки) 300 г
- лавровий лист 1 шт.
- коріандр мелений 1 ч. л.
- томатна паста 20 г
- картопля 550 г
- цибуля ріпчаста 1 шт.
- морква 1 шт.
- помідори 1 шт.
- часниĸ (зубчики) 2 шт.
- петрушка (веточĸи) 2 шт.
Приготування:
Для початку дрібно нарізаємо цибулю і часник, картоплю і моркву ріжемо кубиками 1-2 см., а помідори – часточками.
Розігріваємо сковороду з краплею рослинного масла і викладаємо на неї вже нарізану свинину. Смажимо м'ясо близько 1-2 хвилин на сильному вогні, після чого додаємо в сковороду цибулю і часник. Смажимо ще 2 хвилини, періодично помішуючи.
Наливаємо в сковорідку томатну пасту і прогріваємо на середньому вогні приблизно хвилину. Додаємо картоплю і моркву, а також лавровий лист з коріандром. Наливаємо 100 мл окропу (приблизно ½ склянки) і накриваємо сковороду кришкою.
Тушкуємо наше спекотне приблизно 20-30 хвилин на слабкому вогні. Якщо хочете, щоб м'ясо було більш ніжним, тушкуйте 25-30 хвилин, а для м'якості картоплі необхідно 15-20 хвилин. При необхідності можна доливати окріп.
В самому кінці додаємо нарізані помідори і посипаємо рубаною петрушкою. Соліть і перчіть за смаком.
Готово! Печеня краще подавати в сковороді, щоб довше зберігався смак і температура страви. Приємного апетиту!
Нагадаємо, що Євген Клопотенко видав рецепт традиційної татарської страви-Азу з яловичини.
Як повідомляв портал Знай.uа, Євген Клопотенко поділився рецептом сирної паски.
Також Знай.uа писав, що ніжна ковбаска з квасолі без грама м'яса: ідеальна закуска в Великодній піст.