Часом хочеться порадувати себе і домочадців незвичайним домашнім блюдом, але, щоб воно зберегло в собі українські традиції. Тому ми підготували для вас рецепт свинячої печені з картоплею.

Інгредієнт:

  • свиняча вирізка (шматочки) 300 г
  • лавровий лист 1 шт.
  • коріандр мелений 1 ч. л.
  • томатна паста 20 г
  • картопля 550 г
  • цибуля ріпчаста 1 шт.
  • морква 1 шт.
  • помідори 1 шт.
  • часниĸ (зубчики) 2 шт.
  • петрушка (веточĸи) 2 шт.

Печеня / скріншот з відео
Печеня / скріншот з відео

Приготування:

Для початку дрібно нарізаємо цибулю і часник, картоплю і моркву ріжемо кубиками 1-2 см., а помідори – часточками.

Популярні новини зараз
Головне за ніч: можливі землетруси в Україні, росіяни зарубали свого командира, в'язниця через відмову від мобілізації та чи буде дефіцит пального Ірина Фаріон накинулась на "неправильні" імена українців: "Викликає огиду" Якщо побачите таку монету — не викидайте: можна озолотитися, за день ставки зросли на 2 тисячі грн Доведеться давитися цикорієм? Українські супермаркети підняли ціни на каву, стосується кожної марки
Показати ще

Розігріваємо сковороду з краплею рослинного масла і викладаємо на неї вже нарізану свинину. Смажимо м'ясо близько 1-2 хвилин на сильному вогні, після чого додаємо в сковороду цибулю і часник. Смажимо ще 2 хвилини, періодично помішуючи.

Наливаємо в сковорідку томатну пасту і прогріваємо на середньому вогні приблизно хвилину. Додаємо картоплю і моркву, а також лавровий лист з коріандром. Наливаємо 100 мл окропу (приблизно ½ склянки) і накриваємо сковороду кришкою.

Тушкуємо наше спекотне приблизно 20-30 хвилин на слабкому вогні. Якщо хочете, щоб м'ясо було більш ніжним, тушкуйте 25-30 хвилин, а для м'якості картоплі необхідно 15-20 хвилин. При необхідності можна доливати окріп.

В самому кінці додаємо нарізані помідори і посипаємо рубаною петрушкою. Соліть і перчіть за смаком.

Готово! Печеня краще подавати в сковороді, щоб довше зберігався смак і температура страви. Приємного апетиту!

Нагадаємо, що Євген Клопотенко видав рецепт традиційної татарської страви-Азу з яловичини.

Як повідомляв портал Знай.uа, Євген Клопотенко поділився рецептом сирної паски.

Також Знай.uа писав, що ніжна ковбаска з квасолі без грама м'яса: ідеальна закуска в Великодній піст.