З'явилася важлива інформація для багатьох українських громадян, які отримують пенсійні виплати. Відомо, що починаючи з 1 квітня поточного року для частини пенсіонерів проведуть перерахунок виплат.
В першу чергу мова йде про тих, хто продовжив працювати після виходу на відпочинок, проте надбавку отримають не всі. Про те кому, коли і скільки додадуть грошей повідомляє один з українських телеканалів.
Про це також йдеться і в Законі України Про "Обов'язкове загальнодержавне пенсійне страхування".

Пенсіонер, фото: Unian
Пенсіонер, фото: Unian

Згідно закону, перерахунок проведуть тим пенсіонерам, кому виплати було призначено або ж перераховано два роки тому (до 1 квітня 2019-го). При цьому розмір надбавки залежатиме від розрахункової виплати, чим вона вища - тим більше додадуть.
Таким чином пенсії перерахують таким категоріям працюючих пенсіонерів:
Хто після виходу на пенсію отримав не менше 24 місяців додаткового стажу. Причому цей термін не залежить від перерв на роботі.
Приблизний розмір надбавки-2% від розрахункового розміру пенсії.
Якщо ж зарплата працюючих на пенсії зменшилася, вони мають право враховувати середній заробіток за попередній період.
За даними Держстату, на сьогодні в Україні 2,7 млн працюючих пенсіонерів. З них пішли на відпочинок протягом двох останніх років близько 700 тисяч. Таким чином, перерахунок буде проведено приблизно для 2 млн пенсіонерів. У Законі уточнюється, що для перерахунку звертатися нікуди не потрібно. Його зроблять автоматично.