Човен, який застряг на мілині посеред Суецького каналу, призвів до збитків у 9,6 мільярда доларів США на день через те, що продовжує закривати прохід цим важливим транспортним вузлом. Це може вдарити навіть по особливо популярному у світі товарові — туалетному паперу.

Про це повідомляє американське видання The New York Post.

Судно Ever Given сіло на мілину ще 23 березня, і з того часу тривають безуспішні спроби зарадити ситуації за допомогою буксирів та спецтехніки.

Суецький канал є надзвичайно важливою транспортною магістраллю, через яку щоденно проходять десятки кораблів. Наразі "у заторі" вже зібралося понад 100 суден, які чекають можливості продовжити дорогу за маршрутом.

Це встигло вдарити по економіці - травневі ф'ючерси на Brent на лондонській біржі ICE Futures виросли на 4% і торгуються близько 64,5 доларів за барель.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Evergreen у Суецькому каналі, фото з супутника
Evergreen у Суецькому каналі, фото з супутника

А ось New York Post стверджує, що через закупорку Суецького каналу e світі можуть початися перебої з поставками туалетного паперу — все через перебої з постачанням сировини. Більше того, окремі підприємства вже зі

Єдиною альтернативою Суецькому каналу лишається лише куди довший шлях навколо Африки — який у багатьох випадках був би нерентабельним за сучасних умов. Тому власники суден вимушені терпіти збитки, які перевищують понад 100 тисяч доларів на день.

Власник судна повідомив, що Ever Given потрапило на мілину через порив вітру, але, на думку експертів, в першу чергу в інциденті винен капітан корабля.

Перед тим як сісти на мілину, контейнеровоз своєї траєкторією "намалював" чоловічі геніталії. Вийшло це випадково чи все ж таки було підступним планом - незрозуміло.

Маршрут судна Evergreen, зображення Telegram
Маршрут судна Evergreen, зображення Telegram

Нагадаємо, Пандемія зірвала проведення саміту ЄС по Росії: довелося перенести

Як повідомляв портал Знай.ua, Володимир Зеленський заручився підтримкою Литви, на Україну чекають в ЄС: "Брати і сестри"

Також Знай.ua писав, Лідер ЄС разом з Зеленським відвідали Донбас: "Це реальність, за яку соромно"