Один з найактивніших українських юристів, які ведуть соціальні мережі на юридичну тематику, нагадав про нові штрафи та їх шалені суми.

Моргун виділив кілька з них. Наприклад, за перевищення швидкості від двадцяти до 50 км/год штраф - 340 гривень, а ось за перевищення понад 50 км/год необхідно виплатити немаленьку суму, в розмірі 1700 гривень.
Аварія в Україні, скріншот: Youtube
Аварія в Україні, скріншот: Youtube
Якщо ж водій створив аварійну ситуацію, йому потрібно буде сплатити штраф 3400 грн. Такий же штраф чекає українця, якщо він покинув місце аварії.

"За пошкодження інших транспортних засобів або дороги доведеться сплатити 1 190 грн. (дороги це як?) 🤣 Управління без прав (якщо забув вдома) 425 грн, а якщо взагалі не маєш прав 3400 грн. Забрали права і зловили тебе за кермом штраф 20 400 грн з позбавленням права керувати до 5 років", - написано в підписі до публікації.

Аварія в Україні, скріншот: Youtube
Аварія в Україні, скріншот: Youtube

Українських водіїв також може наздогнати штраф у розмірі 17 тисяч гривень за водіння в нетверезому стані. Крім цього, ще й позбавлення водійських прав на рік. А якщо порушення повторне протягом року - 34 тисячі з позбавленням прав на три роки. Втретє з водія зажадають 51 тисячу з 10 роками без прав і з конфіскацією транспортного засобу.

"Відмова від огляду (здачі тесту) на алкоголь - штраф 40 800 грн. І як вам такі штрафи?", - підсумував юрист.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Нагадаємо, новий страйк: водії влаштували бойкот, українці нагадали про брудні скрипучі маршрутки

Як повідомляв "Знай.ua", українців попередили про зміни у весняному призові: "Ніяких прохань, будуть ловити на вулиці"

Знай.ua писав, львів'янку оштрафували через Сина-нероба, забув дорогу до школи - "700 прогулів!"