Ісландський фотограф Гардар Олаф поділився відеозаписом останніх секунд життя.

Мова йде про його дрон, який впав прямо в жерло вулкана під складною назвою Фаградальсфьядль. Чоловік опублікував відео на своїй сторінці в соціальній мережі Instagram, де за його роботами стежать близько 150 тисяч осіб. Гардар Олаф хотів зняти прокинувся вулкан з максимально близької відстані.

Фаградальсф'ядль прокинувся ввечері 19 березня 2021 року. Він розташовується на південному заході Ісландії, десь в тридцяти кілометрах від столиці Рейк'явіка. Олаф підозрював, що йому доведеться пожертвувати коптером заради цих кадрів, проте вони того варті. Перш ніж розплавитися, пристрій встиг зняти дивовижний і дуже видовищний момент.

Виверження вулкана послідувало за серією близько двадцяти тисяч підземних поштовхів. Все це відбувалося на території, де близько 800 років була відсутня будь-яка вулканічна активність. Згодом Гардар Олаф поділився й іншими кадрами, але вже з "живого" і не постраждалого безпілотника.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Нагадаємо, у столиці Ісландії сталося виверження вулкана: вогняний велетень спав майже тисячу років

Як повідомляв "Знай.ua", в Росії прокинувся найвищий вулкан і прикрасив все в кольори прапора УПА

Знай.ua писав, гігантська лавина зійшла на дорогу: під тонами снігу опинилися дев'ять селищ