Як відомо, зовсім скоро парафіяни відзначатимуть світле свято-Великдень. У зв'язку з цим з мережі почали з'являтися цікаві ідеї стосовно того, як пофарбувати крашанки натуральними барвниками.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяТаким чином повідомляється, що крім лушпиння цибулі, в природі є величезна кількість барвників, які зроблять яйця святковими.
Для того, щоб зробити їх зелений, можна використовувати шпинат. Для цього потрібно залити кілограм зелені 2 літрами води, і поставити на повільний вогонь. Варитися має до тих пір, поки вода не стане потрібного відтінку.
Після цього додайте столову ложку лимонного соку, і 2 ложки оцту. У готовий відвар опустити приготовані яйця, і тримати до тих пір, поки вони не забарвляться.
Задля жовтого забарвлення знадобиться куркума і паприка. Для того, щоб колір був яскравим, потрібно додати в воду 2 ложки оцту.
Темно-синій виходить з домашнього червоного вина з водою, в співвідношенні 1: 1. У воду слід додати три столові ложки оцту і ложку солі. У цій суміші замочіть яйця.
Щоб отримати від ніжно-рожевого до бузкового відтінку, підійде якась Лісова ягода. Шкаралупу натерти свіжою або замороженою ягодою, після чого залишити сушитися.
Задля небесно-синього кольори потрібно повторити ті ж дії, що і з ягодами, але, використовувати червону капусту.
Жовтогарячий колір: з моркви зробіть фреш. Зварені яйця опустіть в рідину щонайменше на годину. Інтенсивність забарвлення буде залежати від часу, який яйце пролежить у фреші.
Задля світло-коричневого кольору знадобиться міцна кава, в який потрібно буде опустити яйця.
А для трояндовий візьміть сік журавлини, і потримайте в ньому ваші крашанки.
Нагадаємо, що дієтолог розповів про те, чим можна харчуватися у Великий піст, щоб це приносило максимальну користь для вашого здоров'я.
Як повідомляв портал Знай.ua, шоколадне печиво" гнізда " на Великдень: рецепт солодощі, яка тане в роті.
Також Знай.uа писав, що до травня в Україні очікується подорожчання деяких товарів. Так, в 2021 році овочі вже подорожчали на 25% і така тенденція збережеться до травня і показник може досягти 75%.