Домашнє насильство — актуальна проблема для усього світу, і українське суспільство не є виключенням.Саме у зв'язку з необхідністю відповідати на цей глобальний виклик Міністерство соціальної політики України розпочало інформаційну кампанію "Не дай домашньому насильству шанс!"

Про це йде мова в публікації на офіційній сторінці міністерства у соціальній мережі "Фейсбук"

"Для переважної більшості людей домашнє насильство – це традиційно вкорінена норма, установлена поколіннями. Постраждалі від домашнього насильства (переважно жінки) не можуть належним чином виконувати свої батьківські обов’язки, внаслідок чого зростає рівень соціального сирітства.

Насильство щодо жінок і дівчат негативно впливає на їх репродуктивне здоров’я, внаслідок чого знижується рівень народжуваності та збільшується кількість новонароджених дітей з вадами здоров’я.

COVID безжально змінив життя людей, з’явились додаткові фактори, які провокують прояви домашнього насильства.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Саме тому Міністерство соціальної політики України розпочинає інформаційну кампанію «Не дай домашньому насильству шанс!».

Діти, які зростають в сім’ях, де відбувається насильство, у майбутньому можуть переносити цей негативний досвід у власне життя.

Багатьом людям здається, що насильство найчастіше відбувається у сім’ях, де зловживають алкоголем чи вживають наркотики, що жертвами насильства стають неосвічені особи. Однак, це не так!

Домашнє насильство має місце в сім’ї незалежно від соціального статусу, релігійних переконань чи етнічного походження", — йде мова у дописі.

Домашнє насильство, реконструкція, зображення ілюстративне, кадр з відео: YouTube
Домашнє насильство, реконструкція, зображення ілюстративне, кадр з відео: YouTube

Також у Мінсоцполітики нагадали: якщо ви потребуєте консультації з питання сімейного насильства, то можете зателефонувати на номери "гарячих ліній", де вам нададуть консультації та роз’яснення.

Нагадаємо, Як уберегтися від домашнього насильства: історія неповнолітньої дівчинки, яку бив батько

Як повідомляв портал "Знай.uа", на нарах із Зайцевою: як живуть засуджені за смертельні ДТП у в'язницях

Також, "Знай.uа" писав, що новий закон: в Україні збираються боротися з домашнім насильством