На сайті президента України з'явилася нова петиція. Її автор вимагає, щоб уряд скасував ЗНО та ДПА у формі ЗНО для учнів 11 класів, а також студентів інших навчальних закладів.

Таким чином повідомляється, що створена вона була Буланенко Наталією Олегівною. Вона у своїй ініціативі зверталася на пряму до президента, Володимира Зеленського.

"Прошу розглянути петиції про скасування ЗНО та ДПА у формі ЗНО для учнів 11 класу, а також для студентів професійних навчальних закладів».

Жінка вважає, що це було б доцільно дивлячись на епідеміологічну ситуацію в країні.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"
Показати ще

Або ж, Наталія Буланенко запропонувала розробити спеціальну систему, яка б дозволила складати ЗНО тільки тим, кому це необхідно, хто планує вступати вчитися далі. Іншим здавати цей іспит немає сенсу, тому можна і пропустити, на думку автора.

ЗНО, скріншот YouTube
ЗНО, скріншот YouTube

"Через пандемію і навчання в дистанційному форматі, дітям важко вчитися, і у багатьох можуть виникнути труднощі з атестацією. А також є ризики захворіти на covid-19"»

Опублікована петиція була в понеділок, 29 березня, і набрала 25 підписів, з 25 тисяч необхідних.

Нагадаємо, що раніше Міністерство освіти зазначило, що ЗНО цього року відбудеться за будь-яких обставин, навіть якщо в області діятимуть обмеження «червоної зони».

Раніше ми повідомляли, етапи реєстрації на ЗНО-2021, абітурієнтам назвали офіційні дати та важливу схему.

Як повідомляв "Знай.ua", новий графік складання ЗНО-2021, школярів попросили забути про свята.

Також "Знай.ua" писав, що ЗНО та вступ до 2021 року, що потрібно знати кожному абітурієнту.