Міністерство охорони здоров'я оновило карантинний поділ на зони. Про це свідчать дані, оприлюднені на сайті МОЗ 30 березня.

У "червоній" зоні по колишньому 11 регіонів України-це Київ, Житомирська, Івано-Франківська, Закарпатська, Київська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Чернівецька, Чернігівська області. Слід зауважити, що карантин посилюють, якщо в регіоні протягом трьох днів перевищено два або більше показників за COVID-19.

У "помаранчевій" зоні тепер 13 регіонів: Вінницька, Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Кіровоградська, Луганська, Полтавська, Рівненська, Тернопільська, Харківська, Хмельницька та Черкаська області.

Українці на карантині, фото: Unian
Українці на карантині, фото: Unian

У "жовтій" зоні як і раніше тримається тільки Херсонська область. Тут найнижчий показник госпіталізацій-39,1, а по завантаженості ліжок з киснем всього 15%.

Популярні новини зараз
Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Зелених" областей і міст в Україні на даний момент немає.

Нагадаємо, раніше глава МОЗ Максим Степанов В ефірі програми " Свобода слова Савіка Шустера "заявив, що якщо ситуація з пандемією почне" виходити з-під контролю", то можлива зупинка транспорту.

"Якщо ситуація виходитиме з-під контролю, то окремим рішенням уряду ми можемо зупинити транспорт. Головне, щоб не було колапсу медичної системи, це основний показник", - заявив глава відомства.

Раніше ми повідомляли, МОЗ вдруге за день перетасував області в червоній зоні: кому пощастило потрапити в помаранчеву.

Як повідомляв "Знай.uа", "почервонілим" українцям пояснили, як поїхати за кордон на заробітки, вакцина, ПРЛ, страховка.

Також "Знай.uа" писав, що в Україні за добу 10 533 нових хворих коронавірусом, 286 померло.