Генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський вирішив відповісти на інтерв'ю міністра Міністерства соціальної політики Марини Лазебної після заяви про підвищення тарифів в Укрпошті.

Смілянський опублікував свій " жорсткий" пост у Facebook і зізнався, що у нього накипіло.

"Зараз буде жорсткий пост, але, вибачте-задрало. Знищенню держкомпаній популізмом і не професіоналізмом повинен колись прийти кінець, як і знущанню над пенсіонерами. Марк Твен (цитуючи б. Дізраелі) писав: Є три види брехні: брехня, нахабна брехня і статистика. Мені складно сказати до якої з цих категорій віднести вчорашнє інтерв'ю Міністра Міністерство соціальної політики України Marina Lazebna РБК-Україна і Rostislav Shapravskiy, де вона згадала, що Укрпошта, шантажем (забираючи шматок хліба у пенсіонерів) підвищила тарифи на доставку пенсій з 60 до 100 гривень за 1 доставку (або на 67%)", - пише Смілянський.

Він зазначив, що є три варіанти. Згідно з першим з 1 квітня українським пенсіонерам підвищують пенсії на 37%, згідно з другим – міністр надала неправдиву інформацію, а в третьому – Лазебна не володіє предметом, про який говорить.

"Варіант 2: міністр надала неправдиву і завідомо неправдиву інформацію, що ганьбить АТ Укрпошта, і в цьому випадку, як прийнято в європейській країні, повинна як мінімум принести офіційні вибачення всьому колективу Укрпошти. Так як реальне підвищення тарифів складе (у разі схвалення) 11% в 2021 році, при зростанні мінімальної зарплати на 37% крім інших витрат. Ще раз-11% проти 37%!",- пише Смілянський.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Однак він зазначив, що в будь-якому з варіантів міністру слід принести вибачення не тільки Укрпошті, а й 3,5 мільйонам пенсіонерів.

" Мінсоц вносить завтра проект постанови, про примусове, з 1 вересня 2021 року, переведення на карти всіх пенсіонерів, крім інвалідів 1 групи, які не ходять і тим, кому більше 80 років. Тобто пенсіонерам буде примусово відкритий рахунок(вгадайте де?). Це в країні, де банки і банкомати присутні в 4% населених пунктів і часто найближчий на відстані в 50-60 км. Як вам ідея в короновірус, коли транспорт до цього банку нормально не ходить? Зараз звичайно з інтерченджем в селі розберемося, і Apple Pay там попре, благо біткойни вже в наявності. Але вихід є! Вгадайте хто, згідно постанови, оплатить доставку грошей до села з банку, якщо пенсіонер не зможе туди доїхати? Правильно. Сам пенсіонер. Убер мабуть викличе, щоб пенсію привезли. Особливо взимку. Грошей же багато-пенсія на 37% підвищилася, гуляти будуть на все. Мінсоцполітики пише в кінці проекту постанови, що воно «позитивно вплине на одержувачів пенсій». Навіть не сумніваюся.

Ну так може після всіх цих драконівських заходів у нас знизиться дефіцит Пенсійного фонду? На жаль, знову немає. Насправді економії не буде, так як при такому скороченні виплат, Укрпошті доведеться скоротити більше 10 000 листонош, а значить бюджет отримає менше ЄСВ, ПДФО і буде виплачувати допомогу по безробіттю і субсидії звільненим більше, ніж економія (розрахунки теж привів) на тарифі на доставку пенсій", - пише Смілянський.

Пост Facebook Ігоря Смілянського, скріншот
Пост Facebook Ігоря Смілянського, скріншот

Пост Facebook Ігоря Смілянського, скріншот
Пост Facebook Ігоря Смілянського, скріншот

Пост Facebook Ігоря Смілянського, скріншот
Пост Facebook Ігоря Смілянського, скріншот

Раніше ми повідомляли, шахраї обкрадають українців через "Нову Пошту", отримують порожні посилки.

Як повідомляв "Знай.uа", українець відповів на дзвінок шахраїв і тепер не може позбутися проблем, сто разів на день

Також "Знай.uа" писав, що "голу" працівницю "Укрпошти" виперли з роботи.